RETROSPEKTIVA

DVA DESETLJEĆA ROŠTILJARKE: Slavljeničko izdanje uz koncert, okrugli stol i druženje u Klubu Uljanik

| Autor: Tea TIDIĆ
Roštiljarka

Roštiljarka


U subotu, 19. lipnja, u Klubu Uljanik održat će se jubilarna Roštiljarka, kojom se obilježava impresivnih dva desetljeća ove radijske emisije koja je s godinama prerasla u koncertni program kao i udrugu koja promovira pretežno metal ali i druge žanrove alternativne glazbe.

Najavljen je koncertni program, okrugli stol, DJ program i druženje, a sve počinje u 17 sati.

U koncertnom programu nastupit će nove pulske snage - Rifft (progressive metal), The Freaktion (alter/rock), Fonjatura (punk), Immobile (punk/hardcore) i The Secularists (punk/hardcore).

S druge strane, na okruglom stolu može se očekivati prava retrospektiva posljednja dva desetljeća - tema je "Glazbena scena u Puli u vremenu od 2000. do 2020.", a sudjeluju dobro znani akteri pulske scene, glazbenici i promotori - Mladen Medić - Distor, Igor Šaponja - Šapo, Karlo Mirković - Karlito, Dino Popović – Popka, Mihaela Tikvicki – Minky i Zlatko Gotovac - Zlajo.

Roštiljarka

Godine 2000. godine glazbeni entuzijasti Zoran Mladenović - Srle i Zlatko Gotovac - Zlajo pokrenuli su radijsku emisiju na Radio Maestralu, a vrlo skoro Roštiljarka je svoje aktivnosti proširila i na koncertnu prezentaciju raznih sastava iz svijeta rock, metal, punk, hardcore, crossover, gothic te mnogih drugih podstilova alternativne glazbe, kako iz Hrvatske te drugih zemalja, tako i što je bio i primarni cilj, pulske scene.

- Zašto baš Roštiljarka? Naime, još devedesetih u pulskom žargonu - "roštiljati", bio je čest izraz pri spomenu na dobru i žestoku glazbu, tako da jednostavno nije bilo dvojbe koja riječ će biti nositeljem novoga projekta, kaže Zlatko Gotovac - Zlajo.

Uz Zlatka Gotovca kao konstantu projekta, te Srleta, u realizaciji radijske emisije i koncertnih događanja, prvih godina, sudjelovali su i Alen Šajina te Svetlana Barać - Ceca, dok je najveći dio dosadašnjeg rada bio upravo vezan uz trio Mihaela Tikvicki - Minky, Darko Rajić - Bato i Zlajo.

Ovi pulski zaljubljenici u glazbu bili su osnova, na koju se nadograđivala cjelokupna pulska scena, te je tako u proteklih dvadeset godina, što u koncertnom, što u radijskom dijelu, sudjelovao gotovo svaki bend iz Pule, između ostalog: Popeye, KUD Idijoti, Trijo porkodijo, Nailed, Problemi, Bolesno grinje, AntiTodor, Mortal Divinity, Mad Face, Blockade Runner, Super Booster, Flanger Danger te mnogi drugi.

Uz promidžbu pulske scene, zamisao Roštiljarke bila je i što intenzivnije povezivanje sa inozemnom scenom, festivalima, diskografskim kućama, grupama, klubovima te je tako ostvaren veliki broj ekskluzivnih intervjua sa svjetski poznatim grupama kao što su: Nightwish, In Flames, Kreator, Anthrax, W.A.S.P., Dimmu Borgir, Hammerfall i dr. Isto tako, Roštiljarka je vršila promidžbu za mnoge festivale i koncerte, snimala najavne reklame, između ostalog za: Exit, Summer Breeze, Metal Camp i dr., te u prvom redu domaće – pulske; Seasplash, Monte Paradiso, Viva La Pola! i dr.

Od nastupa u koncertnom dijelu, ekipa Roštiljarke se s posebnim ushićenjem prisjeća dolaska legendarne stoner rock grupe Karma To Burn, koja je u organizaciji istoimene ekipe u Puli nastupila 2011. godine, te isto tako nastupa odličnih inozemnih grupa, između ostalog: Infected Rain, Burning Witches, Gonoreas, Frantic Amber, Pokerface, Rumors Of Gehenna i druge.

Uz pulske i inozemne sastave, Roštiljarka je od samoga početka sa velikim žarom pratila i koncertno predstavljala i domaće (hrvatske) bendove, pa tako pamtimo sjane nastupe: Fathera, Forlorn Legacya, Gorthaur's Wratha, Devastationa, Infernal Tenebre, Omega Lithiuma, Ashes You Leavea, Phantasmagorie i brojnih drugih.

RoštiljarkaRoštiljarkaRoštiljarkaRoštiljarkaRoštiljarka

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum