SANREMO

Danas počinje poznati festival talijanske kancone. PRVI PUT U POVIJESTI ODRŽAVA SE BEZ PUBLIKE

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
(Foto eurovisionfun.com)

(Foto eurovisionfun.com)


Koroni unatoč, uz posebne epidemiološke mjere, i ove će se godine održati festival talijanske kancone Sanremo, koji je došao do svog 71. izdanja.

Dok je prošlogodišnje izdanje održano tik prije početka pandemije koronavirusa koja je promijenila svijet i dok se prije nekoliko mjeseci razmišljalo da bi ovogodišnje izdanje moglo biti "normalno", situacija u Italiji nije tako sjajna da bi omogućila nesmetano održavanje ove manifestacije.

Festival počinje večeras, i trajat će do subote, 6. ožujka, iz Teatra Ariston, a voditelj će biti popularni Amadeus, drugu godinu zaredom. Amadeus će ujedno biti i umjetnički ravnatelj. Uz njega će voditeljice biti Matilda De Angelis prve večeri, Elodie i Luisa Ranieri druge večeri, Vittoria Ceretti treće Barbara Palombelli i Beatrice Venezi četvrte te Serena Rossi i Simona Ventura završne večeri. Zlatan Ibrahimović i Achille Lauro bit će posebni gosti manifestacije. Naomi Campbell, koja je trebala biti suvoditeljica, zbog restrikcija što se tiče putovanja neće sudjelovati.

Teatar Ariston bit će bez publike, iako se razmišljalo da se uvede publika nakon potpisivanja svojevrsnog ugovora ili pak da najprije "izoliraju" publiku tijekom svojevrsnog krstarenja, ali od svega toga se odustalo.

U glavnoj kategoriji sudjelovat će 26 pjevača, a među novim nadama bit će osam izvođača. Kao što je to od 2015. godine, pobjednik Sanrema putuje za Rotterdam, kao talijanski predstavnik na Euroviziji. To je prvi put od 2005. godine da se manifestacija održava u cijelosti u ožujku, jer je ranijih godina bila uglavnom u veljači, možda tek pokoji dan u ožujku. U glavnoj kategoriji nastupit će Aiello, Annalisa, Arisa, Bugo, Colapesce i Dimartino, Coma_Cose, Ermal Meta, Extraliscio feat. Davide Toffolo, Fasma, Francesca Michielin i Fedez, Francesco Renga, Fulminacci, Gaia, Ghemon, Gio Evan, Irama, La rappresentante di Lista, Lo Stato Sociale, Madame, Malika Ayane, Måneskin, Max Gazzè i La Trifluoperazina Monstery Band, Noemi, Orietta Berti, Random i Willie Peyote.

Kao što je vidljivo, i među poznatima, u glavnoj kategoriji, mnoštvo je novih imena i debitanata.

Prošle godine pobjednik je bio Diodato s pjesmom "Fai rumore", a dobio je i nagradu kritike "Mia Martini", te onu novinarsku "Lucio Dalla". Prvo izdanje festivala upriličeno je 1951. godine, i imalo je svega tri konkurenata - pobjednicu Nillu Pizzi, čija je pjesma "Grazie dei fiori" neizostavna u kronologijama sanremskog festivala te Achillea Toglianija i Duo Fasano.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater