PROSINAČKA DOGAĐANJA

Bogat glazbeni program: GIBONNI ZA DOČEK U ROVINJU

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Mjesec dana na gradskoj će se pozornici izmjenjivati glazbenici i DJ-evi * Mališani i svi oni koji kližu, svoje umijeće moći će demonstrirati tijekom prosinca, ali i u prvim danima siječnja

Ove je godine, uvažavajući pristigle prijedloge, obogaćen je cjelokupni program, te će se od 7. do 27. prosinca na bini održavati svakog dana koncerti različitih izvođača te DJ-eva. Od 7. prosinca Rovinj će dobiti i klizalište, dok će gradski trg i rivu tradicionalno ispuniti i blagdanske kućice s ponudom ića i pića.

Rovinj Music festival

Što se pak tiče klizališta, koje posljednjih godina ima sve veći broj poklonika, ono će se zadržati sve do 6. siječnja pa će i školarci svoje slobodno vrijeme od škole i učenja moći provesti na ledu. Naime, u prva dva tjedna učenici osnovnih i srednji škola dobit će besplatne termine, oni mlađi instruktore klizanja, dok će večernji dio, sve do 22 sata biti u znaku svih koji žele (pro)klizati.

Uz različite izvođače, koji će nastupati do 27. prosinca, valja imati na umu i poseban blagdanski događaj. Riječ je o trodnevnom RMF-u (Rovinj Music festivalu) najavljenom od 26. do 29. prosinca, koji će biti održan na novoj lokaciji u clubu Academia. Tradicionalno, RMF sastojat će se od dva dijela - natjecateljskog u kojem sudjeluju demo bendovi, i koncerata afirmiranih glazbenika.

U prostorima Zajednice Talijana, kao i svake godine, posjetitelji će moći uživati u Božićnom sajmu - Mercatino di Natale, koji će biti humanitarnog karaktera, a trajati će od 13. do 21. prosinca. Za gastronomsku ponudu zadužena je "Kuća o batani" koja je osmislila program pod nazivom "Blagdani u kući batane za stolom i uz glazbu", dok će Udruženje obrtnika Rovinj svoje jelovnike nuditi pod imenom "Rovinjske zimske delicije".

Le Monde za zagrijavanje

Također, tu su i brojne kreativne radionice, njih tridesetak, koje startaju već 25. studenog. Za najmlađe sugrađane predviđene su i kazališne predstave povodom Sv. Nikole, program i podjela paketića za djecu koja ne pohađaju jaslice ili vrtić, te doček Nove godine u podne uz animacijski program. Za djecu polaznike predškolskih ustanova i učenike od 1. do 4. razreda podjela paketića će se organizirati u ustanovama uz prigodne programe.

Od glazbenih manifestacija najavljen je tradicionalni Božićni koncert rovinjskih zborova, Limene glazbe, Glazbene škole i Rovinjskih mažoretkinja. Za sam doček i ispraćaj stare godine, uz spektakularni vatromet najavljen je nastup odličnog rovinjskog blenda "Le Monde" kao i ponajboljeg kantautora Zlatna Stipišića Gibonnija.

Program Božićne čarolije, odvija se pod dirigentskom palicom grada Rovinja i u suradnji s brojnim organizatorima Turističkom zajednicom, Maistrom, Udruženjem obrtnika, Savjetom mladih te raznim udrugama i ustanova Rovinja.

The Frajle, TBF, Teranke i Medunjanin na RMF-u

Odlične izvođače, a manje se ni ne očekuje od Rovinj Music Festivala, Rovinjci će imati prigode slušati i vidjeti u revijalnom dijelu programa. Prva večer, 26. prosinac, u znaku je velikog iščekivanja koncerta Glazbenog laboratorija, kojeg s nestrpljenjem očekuju mnogi ne bi li na djelu i u glazbenom zanosu vidjeli svoje najmilije, u ulozi instrumentaliste ili pjevača. Večer kasnije, publiku će zabaviti dobro nam znani TheLink20 i splitski TBF, a u subotu koja je ujedno i večer za proglašenje najboljeg demo banda Le Monde i grupa The Frajle. Točka na i ovogodišnjeg programa je koncert ženske klape Teranke, odnosno istinske dive Amire Medunjanin, čiji se nastupi planiraju za nedjelju 29. prosinca.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater