U ČETVRTAK KONCERT U SVETIM SRCIMA

ARENA INTERNATIONAL: Istarska glazbena riznica kroz povijest

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Posebnost cjelokupnog projekta je motivirati polaznike na istraživanje, interpretaciju, suradnju i usporedbu. Ove godine održat ćemo samo jedan koncert, koji je na programu u četvrtak, 6. kolovoza u 20.30 sati u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca, kazala je Tatiana Šverko, umjetnička ravnateljica radionica Arena International

"Ova je godina po mnogočemu specifična, no ipak, nećemo odustati od održavanja Arene International, makar u drukčijem, skraćenom obliku. Došli smo do 19. izdanja ovih glazbenih radionica, a kroz godine tu je prošao iznimno veliki broj učenika, mentora, suradnika i slušatelja. Nažalost, ove smo godine morali odustati od glazbenih radionica zbog epidemioloških razloga, naši polaznici i mentori dolaze iz cijeloga svijeta, naučeni su družiti se, tu su nastala predivna prijateljstva, i ove godine u takvim uvjetima bilo bi komplicirano takvo održavanje.

Posebnost cjelokupnog projekta je motivirati polaznike na istraživanje, interpretaciju, suradnju i usporedbu. Ove godine održat ćemo samo jedan koncert, koji je na programu u četvrtak, 6. kolovoza u 20.30 sati u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca", kazala je umjetnička ravnateljica radionica Arena International Tatiana Šverko.

Pandemiji unatoč

"Grad Pula sa zadovoljstvom je prihvatio pokroviteljstvo ove vrijedne kulturne manifestacije koja će ove godine doživjeti svoje 19. uspješno izdanje. Hvala vam što ste unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa iznašli načina da se Arena International u Puli i ove godine održi kao dobrodošao kulturni sadržaj tijekom ljeta", rekao je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Uz potporu Talijanske unije u Rijeci i Ureda za nacionalne manjine Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Pule koncert na programu u četvrtak u Svetim Srcima ima naslov "Istarska glazbena riznica kroz povijest". Docenti – umjetnici glazbenih radionica interpretirat će glazbu kompozitora vezanih za Istru i Hrvatsku, a to su: Giuseppe Tartini, Antonio Smareglia, Franz Lehar, Nello Milotti, Ivo Tijardović i još jednu kompoziciju tršćanskog skladatelj Andrea Musizza komponiranu novijeg datuma.

Domaći autori

"Na našim radionicama težimo predstavljanju domaćih skladatelja. Tu su neizostavni Antonio Smareglia čiji opus interpretiramo prilikom svakog izdanja, nezaboravnog maestra Milottija, a prisjetimo se i važnosti Tartinija, Lehara, Tijardovića, i najmlađeg - Musizze", rekla je Orietta Šverko, muzikološka savjetnica programa.

"U ambijentu Muzejsko-galerijskog prostora Sveta Srca zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira 'izranjat' će zahvaljujući umijeću Natalije Čabrunić Pfeifer, Danijela Zeljka, Ivice Šoštariča, Edoarda Milanija, Andree Musizza, Marca Alesija i Tatiane Šverko uz muzikološki komentar Oriette Šverko. Ulaz na koncert je slobodan, a za širu javnost prenosit će se putem društvenih mreža", kazala je Tatiana Šverko.

Natalija Čabrunić naglasila je svoju višegodišnju suradnju s ovom manifestacijom, a Marco Alesi, koji je ovdje prvi put, također je izrazio zadovoljstvo što sudjeluje u programu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater