SRPSKA PJEVAČICA

Konstrakta o Baby Lasagni: "Eurosong mi je donio posao i novce, vjerujem da će se to dogoditi i njemu"

| Autor: Novi list
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Ana Đurić Konstrakta gostovala je u RTL Direktu, gdje je komentirala oduševljenje nastupom Baby Lasagne na EUrosongu.

“Da, 12 bodova i s jednog i s drugog mjesta. Meni je drago da mi je pripala čast da dodijelim te bodove. Kolegica je pripremila tabletić. Bilo mi je simpatično”, rekla je, pa se osvrnula na veliki nesrazmjer između stava žirija i mišljenja publike.

“Ne znam kako bih to protumačila. Mislim da bi s jedne strane bilo dobro da budu dvije nagrade, jedna od žirija, a druga od publike. Nesrazmjer postoji iz godine u godinu. Možda je i žiri opterećen nekim stvarima, a kojim publika nije. Publika možda gleda, da tako kažem širu sliku. Vežemo se za karakter, a Lasagna ima karakter za kojeg se vežeš. Vrlo je simpatičan. Možda je i to neki razlog”, rekla je.

Svidio joj se još i nastup Talijanke, a za pobjedničku izvedbu Nema kaže da je bila odlična.

Što joj je u posljednje dvije godine donijelo peto mjesto na Eurosongu?

“Novce…Donijelo nam je posao. Pretpostavljam da će se to dogoditi i Lasagni. Budući da je tržište na kojem mi radimo prilično ograničeno. Radimo festivalski, i onda tu ide uzlazna linija, kada obiđeš sve te festivale od Slovenije do Makedonije, a onda ide pauza nakon toga jer nema beskonačno mnogo festivala. Samostalni koncerti odigravaju se u većim gradovima. Ali, da, donijela nam je Eurovizija širu publiku, pažnju i posao. Maneskin je ekstremni uspješni primjer.

Ta karijera ne ovisi od plasmana čini mi se, neki predstavnici s nekim lošijim plasmanima su uspjeli da ostvare neke europske turneje. Mi nismo uspjeli da odemo na europsko tržište. Pretpostavljam da je razlog tome i neka jezična barijera. Radimo na srpskom jeziku i nisam nikada probala da iz toga izađem. To ovisi i o nekim okolnostima. Ja nisam ni bila u stanju da se toliko bacim i u kombiju pretrčavam Europu jer imam djecu i obiteljski život koji mi je bitan”, ustvrdila je.

Kaže da je moguće da za Baby Lasagnu bude većeg interesa u Europi, pošto pjeva na engleskom.

“Djeluje mi da da, da je moguće. Dosta je omiljen, a eurovizijska publika pamti. Mislim eurovizijska publika je ograničena i bitno je izaći van toga terena”, zaključila je, piše Net.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum