peterostruka dobitnica grammyja

Nasljednici Donne Summer tuže Kanyea Westa zbog autorskih prava na "I Feel Love"

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Nasljednici američke pjevačice Donne Summer optužuju rap zvijezdu Kanyea Westa da je "ukrao" dijelove njezinog hita "I Feel Love" za svoj novi album.

U tužbi podnesenoj u Kaliforniji, suprug Bruce Sudano tvrdi da su West i Ty Dolla ign, pravim imenom Tyrone Griffin, izveli "očitu krađu" nakon što im je "izričito odbijen" zahtjev za korištenjem pjesme na njihovom zajedničkom albumu "Vultures 1."

U tužbi je navedeno da je par koristio "trenutačno prepoznatljive" dijelove pjesme Donne Summer u njihovoj novoj pjesmi "Good (Don't Die)", unatoč tome što je odbijen njihov zahtjev zbog Westove "kontroverzne prošlosti".

Sudski dokumenti sugeriraju da je zahtjev za korištenje pjesme podnesen 31. siječnja i potom odbijen, ali je album svejedno objavljen tjedan dana kasnije, 10. veljače.

Tijekom tog vremena, predstavnici Westa i Griffina obratili su se diskografskoj kući Donne Summer kako bi zatražili odobrenje za master snimku pjesme, što je također odbijeno, navodi se u sudskim dokumentima.

Pjesma je bila streamana "milijune puta" prije nego što su je platforme uključujući Spotify, iTunes i Apple Music uspjele ukloniti, dok su West i Griffin izvodili pjesmu na snimljenim koncertima, a isječci na internetu prikupili su milijune pregleda.

U tužbi se traži maksimalna odšteta što znači oko 150.000 dolara za "svaki prekršaj".

- Radi se o zaštiti glazbene ostavštine Donne Summer i jedne od najutjecajnijih pjesama pop glazbe, kažu sudski dokumenti.

Summer, peterostruka dobitnica Grammyja, umrla je 2012. u dobi od 63 godine, a postumno je primljena u Kuću slavnih rock and rolla godinu dana nakon smrti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini