Umjetnička škola Poreč organizira

Koncert Državnog harmonikaškog orkestra mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije LJAO – NRW

| Autor: Glas Istre
Državni harmonikaški orkestar mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije

Državni harmonikaški orkestar mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije


Koncert orkestra na gostovanju održati će se u ponedjeljak, 2. listopada u 18 sati u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč (B1), Kandlerova 2.

Državni harmonikaški orkestar mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije LJAO-NRW osnovan je 1985., orkestar LJAO NRW, uz potporu ministarstva za kulturu pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije i Njemačke udruge harmonikaša, sastoji se od 25 harmonikaša u dobi od 16 - 26 godina. Proglašeni ciljevi orkestra uključuju promicanje glazbenog i tehničkog usavršavanja odabranih glazbenika amatera i studenata glazbe kao i razvoj i širenje suvremene izvorne literature na reprezentativnim manifestacijama.

Mnogi svirači orkestra bili su dobitnici nagrada na raznim natjecanjima ili su se istaknuli dobrim nastupom u matičnom orkestru. Budući da su u LJAO uključeni svirači iz raznih orkestara pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije, otvaraju im se nove mogućnosti i kontakti s drugim uspješnim orkestrima.

Kako bi razvio raznolik koncertni program, LJAO NRW se sastaje četiri do šest radnih vikenda godišnje u Državnoj glazbenoj akademiji Sjeverne Rajne-Vestfalije u Heeku.

Izvrsna orkestralna izvedba već je dokazana na natjecanjima, snimanjima CD-a i na koncertnim turnejama u zemlji i inozemstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum