U LAUBI

"Za Massima – Mali krug velikih ljudi": Osam velikih imena na spektaklu 14. studenog

| Autor: Ivana Kocijan
(Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)

(Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)


Kolege i prijatelji prošle godine prerano preminulog glazbenika Massima Savića 14. studenog u zagrebačkoj će Laubi održati koncert "Za Massima – Mali krug velikih ljudi".

Na koncertu začetom na ideju njegove supruge Eni Kondić, nastupit će: Nina Badrić, Neno Belan, Matija Cvek, Sergej Ćetković, Ivan Dečak, Dino Jelusić, Meritas i Vanna, koji će otpjevati hitove koje je Massimo pjevao na svom najvećem, ali nažalost i posljednjem koncertu u zagrebačkoj Areni.

Čitav koncept, izvođače i ekipu koja stoji iza projekta odabrala je Massimova supruga Eni Kondić koja ovim koncertom želi dati posvetu Massimu, njegovom radu, umjetnosti i prije svega zahvaliti njegovoj publici koja ga je toliko voljela i poštovala. Za svakog od pjevača odabrala je pjesme koje će izvesti u sjećanje na dragog prijatelja i kolegu.

Na koncertu će nastupiti Massimov bend u sastavu: Ivan Pešut, Marko Matošević, Gojko Tomljanović, Boris Popov, Alen Svetopetrić te Bruno Urlić. Uz njih svoj će doprinos dati i Massimovi prijatelji i dragi kolege Ivo Popeskić, Bruno Kovačić, Igor Geržina i Predrag Peggy Martinjak.

Poznati klavijaturist Ivo Popeskić koji je producirao brojne Massimove pjesme, ali i bio dijelom Massimove turneje Vještina Boutique, rekao je da je "Mali krug…" glazbena priča koja mu isprepliće emocije.

– Svirati sve te pjesme bez Maksa me rastužuje, a opet toliko je prisutan u njima da ga na neki način vraćaju među nas. I to je ono lijepo i utješno. "Mali krug…" doživljavam kao točkicu iz koje se širi veliki krug ljubitelja Massimovog nezaboravnog vokala, karizme, istinske posvećenosti glazbi, rekao je Ivo Popeskić.

Bruno Urlić, violinist Massimovog benda i njegov veliki prijatelj, vijest o ponovnom okupljanju benda i koncertu primio je vrlo emotivno.

– Ideju o projektu "Massimo u Laubi" saznao sam direktno "u facu" od Eni i moram priznati da, koliko god da sam znao da se to mora dogoditi prije ili kasnije, ipak sam bio u malom šoku. Ono što sam shvatio je činjenica da ako iza nekoga ostaje hvalevrijedno djelo kojeg su ljudi u suštini ostali "žedni", mora postojati način da se taj glas nastavi čuti i dalje, barem na neke posebne dane ili obljetnice koje nam vrate taj osjećaj gubitka, naravno, ako njegovi najbliži nemaju ništa protiv toga.

U slučaju Massima to je godišnjica njegovog i našeg trijumfalnog koncerta u Areni 5. studenog 2023. kojim je Maks zauvijek zakucao temelje i podigao letvicu performansa na najvišu moguću razinu. To kako se on osjećao tada, znao je iznimno "mali krug ljudi" i možda je bolje da je bilo tako. Ono što me u ovom slučaju raduje je činjenica da će naš bend dobiti priliku ponovo izaći na stage i ponovo probati pronaći onaj dio magije za koji smo mislili da je zauvijek izgubljen Maksovim odlaskom, rekao je Urlić.

Ulaznice za koncert u prodaji su u sustavu Entrio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater