za sve uzraste i glazbene ukuse

Ljeto bogato manifestacijama - evo što vas sve očekuje ovoga ljeta na Medulin Rivieri

Ana Rucner, Gates of Agartha, Petar Grašo, Bajaga, Kosheen ...

| Autor: Glas Istre
U tijeku je manifestacija Tear it up!!, hrvatski Rockabilly festival (od 1. do 5. lipnja) (Arhiva)

U tijeku je manifestacija Tear it up!!, hrvatski Rockabilly festival (od 1. do 5. lipnja) (Arhiva)


Pred nama je razdoblje puno sadržaja koje donosi koncerte i manifestacije za sve uzraste i glazbene ukuse. Elektronika, pop i rock izvođači, kako internacionalni tako i domaći.

U tijeku je manifestacija Tear it up!!, hrvatski Rockabilly festival (od 1. do 5. lipnja), gdje nastupaju poznati rockabilly bandovi, uz izložbu američkih oldtimer automobila i zabavni program.

Slijedi otvaranje 30. Medulinskog koncertnog ljeta (21. lipnja), koncerti klasične glazbe koji iz godine u godinu donose uvijek renomirane izvođače. Ovo jubilarno izdanje otvara poznata violončelistica Ana Rucner koja će nakon punih 12 godina s prvim ljetnim zalaskom sunca, svoj tradicionalni Pozdrav Ljetu, umjesto iz Dubrovnika, ove godine uputiti iz antičkog srca Medulina, čarobne Vižule.

"Događaj je to koji je sjajna uvertira svemu lijepom što nas očekuje ove sezone. Radujemo se ljetu koje je pred nama i manifestacijama koje smo su suradnji s Općinom Medulin pripremili na visokoj organizacijskoj razini, kakva i doliči jednoj od najljepših lokacija u Hrvatskoj", kaže direktor medulinske Turističke zajednice Mihael Idžaković.

Lipanj donosi jedan od najekskluzivnijih događaja elektronske glazbe u svijetu, i to u vinkuranski Cave Romane. Gates of Agartha (23.-24. lipnja) ugostit će najpoznatije svjetske DJ-e, kao što su Marco Carola, Damian Lazarus, Dennis Cruz i brojni drugi. Lokacija koja oduzima dah, uz igru svjetlosnih instalacija i zvukove kvalitetnih electro beatova privući će brojnu svjetsku i domaću publiku.

Program u vinkuranskom Cave Romane nastavlja se nastupom jednog od najdugovječnijih pop-rock sastava regije Bajaga i Instruktori (21. srpnja), a slijedi Rocks & Stars festival, također, s miljenicima hrvatske publike; Petar Grašo (26. srpnja), Prljavo kazalište (27. srpnja) i Silente (3. kolovoza). Osim domaćih izvođača, na Rock & Stars festivalu nastupit će i poznati britanski bend elektronske glazbe Kosheen (5. kolovoza), s titulom jedne od najvećih glazbenih atrakcija u Velikoj Britaniji.

U planu su i omiljene pučke fešte te pop i rock večeri uz vrhunske zabavljače; Maja Šuput, Atomsko Sklonište, Gustafi, Alen Vitasović, Grooversi... Posjetitelje tijekom ljeta očekuju još folklorne manifestacije: Medulinka te Klapske večeri.

"Na većini ovih događaja spravljat ćemo brudete i druge morske delicije čime promoviramo vlastito gastronomsko nasljeđe, a kao destinacija obiteljskog turizma pripremili smo i programe animacije djece kako bi roditelji imali predah. Uživajte u ljetu, uživajte u Medulin Rivieri", zaključuje Idžaković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater