BEČKI ALTES RATHAUS

Publika uživala u prekrasnim arijama u izvedbi hrvatskih glazbenika

| Autor: Glas Istre
(Snimio Peter Kogoj)

(Snimio Peter Kogoj)


U prepunoj koncertnoj dvorani bečkog Altes Rathausa (starogradska vijećnica) održan je koncert hrvatskih umjetnika. Nastupili su baritoni Ronald Braus i Davor Nekjak te soprani Tanja Ruždjak i Patricia Žudetić, dok je soliste na klaviru maestralno pratio Darijan Ivezić.

Brojna je publika imala priliku uživati u zvucima najljepših melodija poznatih opernih i operetnih skladatelja poput W. A. Mozarta, J. Straussa, F. Lehara i Kalmana uz neizostavne bisere iz pera hrvatskih skladatelja kao što su Tijardović, Bobić, Papandopulo i Kabiljo.

Arije i ansamble iz opera "Le nozze di Figaro", "Cosi' fan tutte" i "Don Giovanni", kao i arije i ansamble iz opereta "Vesela udovica", "Šišmiš", "Mala Floramy" i" Grofica Marica" solisti su izveli vrlo suvereno i muzički precizno. Kuriozitet večeri za bečku publiku svakako su bile skladbe hrvatskih autora. Tako je Davor Nekjak sjajno izveo romancu Zrinjskog I. Pl. Zajca, Patricia Žudetić Bobićevu "Ljubav se ne trži" te u duetu s Tanjom Ruždjak ariju "Daleko me biser mora" Ive Tijardovića.

Ronald Braus je izvedbu Papandopulovog ciklusa narodnih pjesama posvetio primadoni Cynthiji Hansell Bakić. Koncert je završio izvedbom završnog songa iz mjuzikla "Jalta Jalta" Alfija Kabilja.

- Ovu glazbenu poslasticu u organizaciji Kulturverein "Wort -farbe-klang" koja nas je kroz ovakav događaj željela probuditi i razveseliti, mnogi nisu željeli propustiti. Dugotrajni pljesak i ovacije brojne publike samo su dodatna motivacija umjetnicima za daljnji rad, kazao je Braus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum