tradicionalni koncert

Glazbena čestitka rovinjske i lovrečke limene glazbe povodom Dana žena

| Autor: Aleta BRATTONI
Foto: Aleta Brattoni

Foto: Aleta Brattoni


Glazbenu čestitku rovinjskoj su publici povodom Međunarodnog dana žena ove subote u Multimedijalnom centru priredili domaćini, Limena glazba - Banda d’ottoni Rovinj-Rovigno, uz pomoć svojih dugogodišnjih prijatelja, gostiju iz Limene glazbe KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča.

Iako se uz limene glazbe pretežno asociraju koračnice, ovi su orkestri upriličili pravi revijalni koncert u big band stilu. Rovinjska Limena glazba večer je započela uz “Mercy, Mercy, Mercy”, te nastavila dobro znanim melodijama “Perfidia”, “Watermelon Man”,

“Malaguena”, “French Quarter Funk”, da bi svoj nastup zaključila skladbom “Green Onions”.

Foto: Aleta BrattoniFoto: Aleta Brattoni

Kroz čitav ih je nastup vodio dirigent Giuseppe Pino Bartoli, koji to čini već punih 17 godina.

Svoje su mjesto ovi glazbenici zatim ustupili gostima iz Sv. Lovreča koji su publiku “zagrijali” uz “Mr. Saxobeat”, a izveli su još “Killing me softly”, “What a feeling”, “Man I feel like a woman” i “I love you baby you’re too good to be true”, sve pod dirigentskom palicom Petra Janka koji ovaj orkestar vodi, baš kao i Bartoli onaj rovinjski, 17 godina.

Oba se sastava diče mladim glazbenicima koji su tijekom večeri i predstavljeni, a dirigent rovinjske Limene glazbe, Giuseppe Pino Bartoli govori:

“Kako bi Limena glazba i takva sekcija mogla opstati, uvijek i konstantno treba raditi s djecom, što i činimo.”

Za kraj, rovinjski i lovrečki glazbenici udružili su snage i koncert završili u velikom stilu.

Izveli su skladbe “Crans Montana” i “Hotline”, a za svoj su trud i vještu izvedbu nagrađeni pljeskom.

Melodije ovih dvaju orkestara privukle su brojne prvenstveno Rovinjke, Rovinjce, te mnoge slučajne prolaznike u prostor MMC-a, gdje je trenutno u tijeku izložba slika Antonija Macchija, pa je tako koncert održan okružen sa šezdesetak radova ovog umjetnika, što je dodatno doprinijelo atmosferi.

Foto: Aleta BrattoniFoto: Aleta Brattoni

Ovaj se tradicionalni koncert u organizaciji Limene glazbe Rovinj-Rovigno ponovno održao upravo u ovom prostoru nakon čak četiri godine. Podsjećamo, osim što orkestar posljednje tri godine nije nastupio zbog znanih razloga, 2019. godine rovinjska je Limena glazba ovaj jedinstveni koncert održala na otvorenom, točnije glavnom gradskom trgu, kao svojevrsnu najavu Susreta puhačkih orkestara koji se upravo te godine održavao u Rovinju.

Ovogodišnji će se pak susret limenih glazbi održati u Bujama, a do tada, kako saznajemo od Bartolija, vjerna će ih publika imati priliku čuti na dva koncerta, koja spremaju uz goste iz Italije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter