Nastupilo pedesetak polaznika

GLAZBENI LABORATORIJ ROVINJ Završnim koncertom pokazali plod marljivog rada

| Autor: Aleta BRATTONI

Pedesetak polaznika Glazbenog laboratorija Rovinj u prekrasnom ambijentu "Comeback" bara na Porton Biondiju i pogledom na starogradsku jezgru završnim koncertom pokazalo svoja muzička postignuća tijekom prošlog semestra.

Iako je semestar završio krajem travnja, zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa završni su koncert održali čim je došlo do popuštanja mjera, naravno, uz pridržavanje svih uputa Stožera, za što su se pobrinuli vrijedni izviđači iz "Tina Lorenzetta".

"S obzirom na to kako je započela ova godina, drago nam je da možemo biti tu, te da ima ljudi koji su podržali ovu našu inicijativu, ujedno nam dajući motivaciju za nastavak", rekao je predsjednik Glazbenog laboratorija, Giuseppe Pino Bartoli.

Od ukupno stotinjak polaznika koji su gotovo u punom sastavu nastavili s radom nakon popuštanja mjera, pedesetak je njih pokazalo svoje umijeće u opuštenoj atmosferi i pozadinom kao s razglednice, što je koncertu dalo posebnu čar. Počeli su u laganijem tonu uz pjesmu "Shallow", no ubrzo su publiku upoznali s novim projektom. Naime, izvođači su ostatak večeri izvodili hitove Beatlesa - "Yesterday", "Help!", "Here comes the sun" i "Come together", a ugodno druženje zaključili su s "Hey Jude", pri čemu im se s oduševljenjem pridružila i publika.

Tijekom koncerta podijeljena su i priznanja, i to prijateljima ove škole koji pomažu na razne načine, kao i jubilarna priznanja, za polaznike koji su dio ove priče već pet ili pak deset semestara.

Svi su od reda pokazali izniman talent, ali i plod marljivog rada. Polaznici Glazbenog laboratorija, koje čine polaznici od 4 do 74 godine vježbaju jednom tjedno uz vrijedne mentore. U ovoj školi mogu učiti pjevati, ali i svirati razne instrumente, od onih puhačkih, preko gitare, klavira i bubnja, od kojega je sve i krenulo prije otprilike šest godina.

Nakon ljetne stanke Laboratorij će početi s radom u listopadu, a više informacija dostupno je na njihovoj Facebook stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum