UPRAVO OBJAVLJENO

Massimu Saviću Porin za životno djelo

| Autor: Glas Istre
Massimo na Kaštelu u Puli prošle godine (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Massimo na Kaštelu u Puli prošle godine (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Upravni odbor Porina, nažalost posthumno, ove godine dodjelio je Porin za životno djelo Massimu Saviću, pjevaču iz Istre koji je nedavno preminuo, a koji je bio popularan u cijeloj Hrvatskoj i šire.

Kako su oni to pojasnili - Porin ide umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.

"Porin za životno dododjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspjesima i nagradama obilježili hrvatsku glazbu, upisali se u povijest i iznimno doprinijeli kulturi. Dodjeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvijek u sjećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, karizmu, talent koji se rijetko rađa. Jedan od tih bio je i - Massimo", ističu.

Broj glazbenih nagrada Porin koje je Massimo osvojio za života je impresivan, a najviše ih je osvojio u kategoriji "Najbolja muška vokalna izvedba", čak deset.

"Massimoje zaista bio sjaj u tami, osoba kojeg su kolege cijenile i voljele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka.

Dio teksta o Massimu koji donosimo, kaže:

"U samo njemu svojstvenoj maniri, gospodski je zahvaljivao na svakoj kupljenoj ulaznici, otpjevanom stihu s njim u glas i pljesku nakon nastupa, a iako bi se na pozornici istinski i potpuno predao interpretaciji koja bi ga potpuno iscrpila, strpljivo je gotovo nakon svakog koncerta upoznavao svoju publiku i slušao njihove dojmove".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater