MEĐUNARODNI USPJEH

Charlene Farrugia Božac i Franko Božac snimili album za američki Navona Records

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Charlene Farrugia Božac i Franko Božac

Charlene Farrugia Božac i Franko Božac


Poznata pijanistica i docentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, malteško-žminjska umjetnica Charlene Farrugia Božac i virtuoz na harmonici i bandoneonu Franko Božac, izvanredni profesor na Odsjeku studija Klasične harmonike pri Muzičkoj akademiji u Puli, ostvarili su još jedan projekt snimanja za poznatu američku izdavačku kuću Navona Records (u produkciji Parma Recondings).

Snimanje je održano u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu uz pratnju Zagreb Festival Orchestra. Snimili su djelo nagrađivane američke skladateljice Nan Avant. Ova je autorica Navona Recording Artist te je 2022. godine bila nominirana na 65. godišnjoj dodjeli nagrade Grammy Awards, a četiri je puta bila nominirana za nagradu Hollywood Music in Media Awards.

Ovo je treći album kojeg su supružnici Božac ostvarili s Navona Recondings, dok su njihovi ostali albumi bili izdani s poznatim svjetskim izdavačkim kućama kao što su Sony Classical, Naxos Records i Grand Piano Records.

Upravo su pojedina djela Arama Hačaturjana u izvedbi Charlene Farrugia Božac (jedan od dva realizirana albuma s izdavačkom kućom Grand Piano Records) ostvarila tri milijuna i osamsto tisuća mjesečnih pregleda na Spotify, usluzi koja pruža prenošenje glazbe i sadržaja (zaštićen DRM-om) izdavačkih kuća Sony, EMI, Warner Music Group i Universal Music Group.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater