NAJBOLJI ALBUM POPULARNE DUHOVNE GLAZBE

Bruno Krajcar, jedini ovogodišnji dobitnik Porina iz Istre: Album "Sve će biti dobro" nosi PORUKU NADE I OPTIMIZMA

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
KULTURA - Bruno Krajcar

KULTURA - Bruno Krajcar


Album Bruna Krajcara "Sve će biti dobro" najbolji je album popularne duhovne glazbe prema ocjeni strukovnog žirija 28. Porina. Autor, skladatelj, kantautor, producent, glazbeni umjetnik, Puljanin Bruno Krajcar jedini je ovogodišnji dobitnik Porina iz Istre.

Svečana dodjela glazbene nagrade Porin održana je ksinoć na Prisavlju ispred HRT-a, te je dodijeljena u 36. kategorija, a  dok su se još slijegali dojmovi Bruno Krajcar je za Glas Istre kazao:

"Radujem se ovom svom 5. Porinu, a prvom u kategoriji Duhovne glazbe, iako sam ranijih godina imao još dvije nominacije u toj kategoriji. Posebno me veseli da je Porinom nagrađen upravo ovaj moj album 'Sve će biti dobro' koji nosi poruku nade i optimizma u ovim vremenima kada nam je to itekako potrebno. Želim čestitati svim nominiranim u kategoriji   duhovne glazbe, kao i svim dobitnicima Porina. Iskreno, ova nagrada, a obvezuje me i to što je riječ o nagradi struke, poticaj mi je i za moj budući rad."

Skladatelj, kantautor, orguljaš, pijanist, urednik, producent, tekstopisac i etnomuzikolog Bruno Krajcar album "Sve će biti dobro" objavio je koncem prošle pandemijske godine u izdanju Aquarius Recordsa. Album, koji je Krajcar i producirao, donosi 11 pjesama, a nastao je u suradnji s brojnim eminentnim glazbenicima. Jedna pjesma snimljena je i na engleskom, a jedna je posvećena blaženom Miroslavu Bulešiću.

"Krajcar progovara dušom pjesnika koji u svemu traži dobro, te koji i u ovim vremenima pandemije uzrokovane koronavirusom vidi priliku za čovjekovo vraćanje iskonskim vrijednostima i promišljanju o smislu života. Tako pjesme koje imaju višegodišnje datume rođenja, na ovom albumu nalaze svoj dom pod zajedničkim nazivnikom 'sve će biti dobro, jer na kraju dobro pobjeđuje zlo'". U toj glazbenoj priči Krajcaru koji je album i producirao se priključuju brojni eminentni glazbenici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini