Žminj craft beer festival

Deset pivara nudi više od 35 vrsta craft piva

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Žminj craft beer festival

Žminj craft beer festival


Petak i subota rezervirani su u Žminju za četvrti Žminj craft beer festival koji će se održati Zad Kaštela s početkom u 18 sati. Ljubiteljima craft piva predstavit će se deset pivara koji će ponuditi više od 35 vrsta craft piva.

Četiri su istarska predstavnika Bruman (Buzet), Vergal (Novigrad), Labona Craft Brewery (Labin) i Fabrika bire (Vodnjan). Ostalih šest pivara dolaze iz drugih dijelova Hrvatske: Saperlot (Varaždin), Devetka (Zabok), Pivovara 022 (Šibenik), Lepi dečki Brewery (Čakovec), Paliska Brewery (Rijeka) i Prostor Brewing (Desinić).

Prva hrvatska craft cola

Osim štandova s točenim pivom u sklopu festivala bit će izložen craft beer shop na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i limenkama. Umjesto standardne coca-cole posluživat će se prva hrvatska craft cola "Monada" iz Rijeke kao i njena nasljednica "Monada Cherry Cola". Bit će tu i lokalna destilerija Frane sa svojim rakijama.

Da posjetitelji ne ostanu gladni pobrinut će se Fumo Santo food truck (Rijeka) s uličnom hranom, OPG Žminjski gušti s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i Dolce Fritella sa slatkim kutkom za one najmlađe. Na kraju festivalske večeri goste će zabaviti glazbenici. U petak nastupa zagrebački rock sastav Adastra, dok u subotu pozornica rezervirana za TTRT band iz Pazina.

Staklena čaša po šest eura

Program će voditi Borna Šmer, a oba dana će se održati kviz na temu craft beer svijeta. U suradnji s Anitom Pilat, diplomiranom slikaricom, osmišljena je radionica slikarstva "Beer & paint" koja će se održati oba dana festivala. U jednoj ruci hladno craft pivo, a u drugoj paleta, boja i kist, najavljuju organizatori. Radionica je namijenjena starijima od 18 godina.

Ulaz na festival je slobodan, a festivalska staklena čaša stoji šest eura. Pivo se pak kupuje festivalskim bonovima koji se mogu uz čašu kupiti na ulazu.

Festival organizira udruga Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini