KINO ISTRA

VINOGRADI KAO KULISA Vino, film i glazba u vinarijama Fakin, Matošević i Dvorac Belaj u tri srpanjska termina

Zahvaljujući Kinu Istra, vinogradi postaju kulisa za prikazivanje filmova u srcu ove regije. Novi program Kino u vinogradu donosi tri glazbena filma u ovom jedinstvenom ambijentu na otvorenom

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)

(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)


Već 10. srpnja u vinariji Fakin u Brkaču kod Motovuna bit će prikazan film "Buena Vista Social Club". U ovom već kultnom i višestruko nagrađivanom dokumentarcu redatelj Wim Wenders uputio se u Havanu kako bi zabilježio suradnju jednog od najsvestranijih glazbenika današnjice Rya Coodera s njegovim prijateljima, vrhunskim kubanskim glazbenicima.

Dokumentarni film "Amy" o životu prerano preminule zvijezde Amy Winehouse na rasporedu je 15. srpnja u vinariji Matošević u Krunčićima. Film donosi tužnu priču o golemom talentu uništenom krivim odabirima, koji su doveli do smrti mlade pjevačice neponovljiva glasa. U ovom intimnom portretu Amy Winehouse redatelj Asif Kapadia koristio je izvorne arhivske snimke, kućne videouratke iz njezina djetinjstva, službene i neslužbene snimke.

I treći film u programu govori o jednom velikom glazbeniku. U vinogradu pored dvorca Belaj i tamošnje vinarije 18. srpnja gledatelji će uživati u filmu "Ptica na žici", koji prati Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. godine. Dugo se mislilo da je film Tonyja Palmera nestao te da ga se može vidjeti samo na neslužbenim izdanjima vrlo loše kvalitete. No, 2009. godine u jednom holivudskom skladištu pronađeno je čak 296 zahrđalih limenki punih filmova, a među njima i ovaj naslov koji je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

Cijena ulaznica za svaku projekciju je 50 kuna, a u nju je uključena i pokoja čaša vina dobrodošlice koja će pomno birati domaćini vinari. Početak druženja je u 20.30 sati, a domaćica svih večeri je proslavljena televizijska "lovkinja" i odlična poznavateljica vina Morana Zibar.

Vinom, filmom i glazbom će se nazdraviti životu, ali i skorašnjem Motovun Film Festivalu koji će se održati od 27. do 31. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter