SURADNJA S TURSKOM

PET HRVATSKIH PREMIJERA u Međunarodnom programu Eurokratki

| Autor: Vanesa BEGIĆ
"Ne pričaj dok se ne udaš"

U suradnji s veleposlanstvima i kulturnim centrima, Pulski filmski festival niz godina realizira dio Međunarodnog programa pod programskim nazivnikom Zemlja Prijatelj. Ove je godine ostvarena suradnja s Turskom, a predstavit će se šest suvremenih naslova.

"Filozof iz štale" (M. C. Sacinti) komedija je o zanesenjaku koji gradski život zamijeni seoskim, no kojemu uskoro stiže ponuda za prodaju zemlje. U humornom tonu je i "Ne pričaj dok se ne udaš" (Kivanc Baruonu) u kojemu tradicionalna obitelj vrši pritisak na udaju mlade žene koja živi s roditeljima. Nagrađivani film "Pšenica" (S. Kaplangolu) postapokaliptični je prikaz društva podijeljenog na gradske i poljodjelske zone u kojemu nepodobni imigranti pate od suše i epidemija.

"Plavi bicikl" (U. Koreken) obiteljska je drama o dječaku koji štedi da bi kupio bicikl, no koji je spreman odreći se svog sna kako bi pomogao djevojčici u nevolji. Drama "Riba" (D. Zaim) priča je o ribaru u potrazi za ljekovitom vrstom ribe kako bi pomogao bolesnoj kćerki.

"Ne pričaj mi priče" (B. Aksak) romantična je komedija o sramežljivom vozaču mini busa čiji će se život promijeniti kad upozna bajkovitu djevojku.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater