PROGRAM U BUJAMA U PONEDJELJAK I UTORAK

MOTOVUN FILM FESTIVAL PUTUJE: Besplatne projekcije filmova "Selfie" i "Moja luda ljubav"

| Autor: Mladen RADIĆ
Plakat za film "Selfie"

U ponedjeljak će biti prikazan francuski film "Selfie" za koji režiju potpisuju Tristan Aurouet, Thomas Bidegain, Marc Fitoussi, Cyril Gelblat, Vianney Lebasque.U pet subverzivnih i urnebesnih priča, "Selfie" se hvata u koštac s manama tehnološkog društva dok zabavlja zgodama i nezgodama homo numericusa na rubu živčanog sloma * U utorak je na programu talijanski film "Moja luda ljubav", novi film oskarovca Gabrielea Salvatoresa

Motovun Film Festival stiže u Buje u ponedjeljak i utorak u 21 sat i to na Trg sv. Servola gdje će ljubitelji filma moći uživati u dvije besplatne projekcije. U ponedjeljak će biti prikazan francuski film "Selfie" za koji režiju potpisuju Tristan Aurouet, Thomas Bidegain, Marc Fitoussi, Cyril Gelblat, Vianney Lebasque. Uloge tumače Manu Payet, Elsa Zylberstein, Max Boublil, Marc Fraize, Blanche Gardin, Alma Jodorowsky, Finnegan Oldfield i Julia Piaton.

Algoritmi, tehnofobi, ovisnici o aplikacijama za upoznavanje, vlogeri... Svi su dio digitalnog ludila koje je preuzelo živote i ekrane. U pet subverzivnih i urnebesnih priča nalik na distopijski svijet "Crnog zrcala", "Selfie" se hvata u koštac s manama tehnološkog društva dok zabavlja zgodama i nezgodama homo numericusa na rubu živčanog sloma. Film je prikazan na ovogodišnjem online izdanju Festivala South by Southwest, a jednu od priča režirao je Thomas Bidegain, koscenarist na uspješnicama Jacquesa Audiarda "Hrđa i kost" te "Prorok".

U utorak je na programu talijanski film "Moja luda ljubav", u originalu "Il mio folle amore" redatelja Gabrielea Salvatoresa. Uloge tumače Claudio Santamaria, Valeria Golino, Diego Abatantuono, Giulio Pranno, Daniel Vivian, Marusa Majer i Tania Garribba.

Novi film oskarovca Gabrielea Salvatoresa film je ceste inspiriran istinitom pričom o Andrei i Francu Antonello, autističnom mladiću i njegovom ocu, koji su motociklom tri mjeseca putovali SAD-om i Južnom Amerikom. Šesnaestogodišnji Vincent živi u svom svijetu koji bi malotko nazvao lakim. Sigurno ne njegova majka Elena ili očuh Mario, a najmanje sam Vincent. Willi je pjevač i Vincentov biološki otac. Jedne večeri on odlučuje napokon upoznati sina, no pravo ga iznenađenje tek čeka. Kada Vincent vidi majku kako tjera stranca koji im se pojavio na vratima, uvjeren je da je to njegov tata. Sakrije se u neznančev auto, i krene na putovanje u nepoznatom smjeru.

Sve će projekcije biti organizirane prema važećim epidemiološkim mjerama zbog koronavirusa. Gledateljima se preporučuje držanje razmaka, izbjegavanje rizičnog ponašanja i nošenje zaštitnih maski.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini