KRITIČARSKI DUEL PULSKOG FILSKOG FESTIVALA

Mladen Radić i Diana Nenadić o filmu "Hotel Pula": Pulski film, ali ne turistička razglednica grada

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Točno u podne na Festivalu je održan kritičarski duel čiji su gosti bili novinar i filmski kritičar našeg lista Mladen Radić te filmska kritičarka Diana Nenadić. Ova je forma, kako je kazao voditelj programa Boško Picula, nešto posve novo i tu se filmski kritičari konfrontiraju o filmu odgledanom u Areni prethodne večeri. Ovaj put razgovaralo se o filmu "Hotel Pula".

Diana je kazala da ne bi ovom prigodom izražavala zvjezdice niti ocjene za film, a Mladen mu je dao solidnu subjektivnu četvorku, budući da je film snimljen preko puta njegove kuće. Pratio je kao novinar snimanje od samoga početka te su sve lokacije na deset minuta pješke od njegove kuće, a i struktura filma je dobra i dopala mu se.

Univerzalno

- Iako je to priča iz ratnih '90-ih, po mnogočemu je to univerzalan film. Pula je grad poznat po tome da se mnogi ljudi iz raznih krajeva pokušavaju nakon dolaska manje ili više uspješno uklopiti. Ne volim inače kada je film nedorečen, ali Korovljev je sa završnim scenama napravio sjajan posao. Tu je prikazan važan dio života u Puli '90-ih, a posebno mi je bila dojmljiva scena kada se Mahir pokušao uklopiti u društvo na rođendanskoj zabavi, rekao je Mladen Radić.

Traume

Radić je kazao i da su sve scene snimane na autentičnim mjestima, te da to jest pulski film, i to na dublji način, i nije to turistička razglednica iz Pule. Kazao je i da mu neke scene nisu potpuno jasne te da je festival dobro počeo, i ako se po jutru dan poznaje...

Diana Nenadić se pak osvrnula na aktualnu filmsku situaciju, navodeći da ovaj film pripada nizu mediteranskih filmova, a što se tiče protagonista, kazala je da ih je u biti spojila trauma – Mahira ratna, a Unu obiteljska, budući da živi u disfunkcionalnoj obitelji.

Filmski kritičari ocijenili su "Hotel Pula" ocjenom 3.44.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum