70. Pula bez filma pulskog glumca o festivalskoj prošlosti

Igor Galo smatra da je njegovom filmu mjesto u Areni, festivalsko vodstvo nudilo druge lokacije

| Autor: Jelena Milović
Igor Galo (Arhiva Glasa Istre)

Igor Galo (Arhiva Glasa Istre)


Poznati pulski glumac Igor Galo našao se u središtu aktualnih gradskih razgovora, budući da se njegov dugometražni dokumentarni film, posvećen Pulskom filmskom festivalu, Areni, Puli i njenim građanima, u Areni na jubilarnom 70. Pulskom filmskom festivalu ipak neće prikazati u revijalnom djelu programa.

Naime, uoči početka 70. Pule zakotrljala se priča oko njegova dokumentarca pod naslovom »1991. Adio Jugo film, adio Jugo festival, adio Jugoslavija - vidimo se u sljedećem ratu« iz produkcije UOFD »Histria film« Pula, koji svojom rijetkom i, kako Galo tvrdi, nikad dosad viđenom građom prikazuje upravo festivalske dane u Puli te se time kao pravo mjesto za prikazivanje »smješta« u samu Arenu.

Ovu je temu na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeća uobličio u pitanje vijećnik Igor Belas iz SDP-a želeći saznati koji su razlozi ovakve odluke da »veliki pulski glumac Igor Galo nije dobio prostor za prikazivanje dugometražnog dokumentarnog filma o Festivalu u kojem je iskoristio obilje rijetkog arhivskog materijala i koji je u ožujku imao uspješnu regionalnu premijeru na beogradskom Festu«. Naime, Igoru Galu bila je ponuđena projekcija filma tijekom Pulskog festivala u Istarskom narodnom kazalištu, no on na nju nije pristao, a odgovarajući na vijećničko pitanje pulski gradonačelnik Filip Zoričić je kazao da je Galo »inzistirao da to bude u Areni, a tom zahtjevu se nije moglo udovoljiti.«

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of