ZAGREB

Hrvatska obrambena industrija predstavljena u Europskom parlamentu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zaštitna oprema i ostali eksponati hrvatske obrambene industrije predstavljeni su u srijedu u Europskom parlamentu u okviru konferencije o jačanju europskih sigurnosnih i obrambenih sposobnosti koju je organiziraoured hrvatskog eurozastupnika Karla Resslera.

„Sigurnost i obrana danas nisu pitanje izbora nego temeljna pitanja koja dolaze prije svega ostaloga. Hrvatska obrambena industrija jedan je od najsnažnijih i najuspješnijih hrvatskih izvoznih brandova i zajedno s ostalim europskim kolegama zaslužuje još snažniju podršku Europske unije kako bi Europa ostala najsigurniji kontinent na svijetu“, izjavio je tom povodom Ressler, navodi se u priopćenju ureda zastupnika.

Na konferenciji su sudjelovali bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, zastupnica Vrhovne rade Marija Mezenceva, predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, predstavnici hrvatskih i europskih obrambenih poduzeća te Glavne uprave za obrambenu industriju Europske komisije.

Bivša hrvatska predsjednica istaknula je da situacija izazvana ruskom agresijom na Ukrajinu poziva na jedinstvo i osnaživanje zajedničke obrane.

Podsjetila je i da 90 posto stanovnika EU-a živi u zemljama NATO-a pa je pozvala na dublju sinergijsku suradnju dvije organizacije, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini