iz ureda predsjednice

Vijeće za obranu potvrdilo potrebu očuvanja sposobnosti zaštite zračnog prostora vlastitim avionima

| Autor: Hina

Vijeće za obranu u petak je potvrdilo potrebu očuvanja sposobnosti zaštite zračnog prostora vlastitim višenamjenskim borbenim avionima, priopćeno je iz Ureda Predsjednice Republike Hrvatske nakon sjednice koja je u Banskim dvorima potrajala oko 2,5 sata.

Na Vijeću za obranu raspravljene su aktivnosti o postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe Oružanih snaga RH.

Vijeće je predložilo Vladi osnivanje međuresornog povjerenstva s ciljem provedbe svih aktivnosti vezanih za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, priopćio je Ured predsjednice.

Prije početka sjednice ministar obrane Damir Krstičević rekao je da će na njoj bit riječi o ponovnom pokretanju procesa nabave borbenih aviona za Ratno zrakoplovstvo.

Mediji su nagađaju da će se Krstičeviću dati zeleno svjetlo za slanje zahtjeva za ponude u Sjedinjenje Američke Države i Švedsku. Nedavno se pojavila i ponuda trgovca oružjem Zvonka Zubaka koji je u Vladu i Ured predsjednice poslao ponudu za prodaju 12 polovnih borbenih aviona Mirage 2000 za 79,5 milijuna dolara. Krstičević je, međutim, u izjavi uoči sjednice bio suzdržan te kako je rekao - ne želi špekulirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater