2024.

Trendovima uređenja doma dominiraju avangarda i živopisne boje

| Autor: Sanda Milinković
(Pexels)

(Pexels)


Ljeto je savršeno vrijeme da osvježite svoj životni prostor najnovijim trendovima. Bilo da želite dati hrabre izjave s avangardnim komadima ili stvoriti mirno utočište s održivim luksuzom, trendovi za ljeto 2024.  nude za svakoga ponešto.

Dhara Shroff, voditeljica maloprodaje jedne trgovine namještajem i Reema Shah, voditeljica kreativnosti, kažu: „Jedan od najznačajnijih trendova je oživljavanje avangardne privlačnosti, gdje se živopisne boje, neočekivane teksture i neobični predmeti namještaja spajaju kako bi stvorili hrabre i dinamičnim okruženjima.

Ovaj trend potiče vlasnike kuća da prihvate kreativnost i donesu odvažne odluke koje odražavaju njihovu jedinstvenu osobnost.”

(Foto: Novi list)(Pexels)

Dašak profinjenosti

Još jedan trend koji doživljava preporod je Art Deco.

“Karakteriziran geometrijskim oblicima, raskošnim materijalima i upečatljivim nijansama, Art Deco donosi povijesnu zanimljivost i dašak profinjenosti u moderna okruženja. Njegova bezvremenska elegancija i bogata vizualna privlačnost čine ga popularnim izborom za one koji žele dodati sofisticiranu oštricu svojim interijerima,” dodaju Shroff i Shah za News18.

(Foto: Novi list)(Pexels)

Jedan od najistaknutijih pomaka je onaj prema održivom luksuzu. Proteklih nekoliko godina naučilo nas je da usporimo i razmotrimo naš prirodni okoliš, čineći održivost i ekološku svijest središnjim temama dizajna. Unatoč ovom pomaku, maksimalna estetika ostaje popularna, kombinirajući ekološke postupke s raskošnim dizajnom, zaključak je dizajnera interijera.

Ručno izrađeni elementi sastavni su dio održivog luksuza, donoseći jedinstveni okus interijerima dok potiču bezvremenske tehnike. Takvi autentični komadi nude jedinstveni šarm koji često nedostaju artiklima masovne proizvodnje.

Šik element

Detalj oko kojega se sve okreće su dodatci za barove koji  zauzimaju središnje mjesto kao istaknuti trend uređenja doma. Elegantni i funkcionalni, dodaju šik element životnim prostorima, pretvarajući obične prostore u žarišta društvene interakcije i užitka.

“Knjige na stoliću za kavu također postaju sve popularnije, dodajući karakter, štih i funkcionalnost dnevnim prostorima. One ne samo da služe kao zanimljivi pokretači razgovora, već pomažu izravnati površine za manje ukrasne predmete i daju visinu i dimenziju”, kažu Shroff i Shah.

Napominju da se posuđe  vraća kao trend u uređenju doma, proširujući se izvan kuhinje. Antikne šalice za čaj i ručno oslikani tanjuri donose povijesni interes i šarm, osvajajući goste svojim jedinstvenim pričama i zamršenim dizajnom.

Također, otmjene vaze za cvijeće s odvažnim geometrijskim motivima, dodaju razigranu dimenziju kućnom dekoru jer tako živopisne, unose osjećaj zabave i kreativnosti u prostore, čineći ih istaknutima.

Primjećuje se i povratak elegantnim oblinama i lukovima u arhitekturi i namještaju. Takvi elementi dizajna daju klasičnu mekoću i zanimljivost prostoru, odmičući se od ravnih i sjajnih površina iz prošlosti. Umjesto toga, čudesna igra tekstura oživljava interijere, s različitim tonovima drva, furnira, tkanih tekstila i pletiva koji prostoru dodaju dinamičan karakter.

Naglašava se i dobro osmišljen plan rasvjete kao ključan za transformaciju doživljaja prostora jer pravilna rasvjeta može dramatično promijeniti ugođaj i funkcionalnost prostorije.

(Foto: Novi list)(Pexels)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of