osobni element

Kako životnom prostoru dati osobni pečat? Donosimo 3 savjeta

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Bez obzira jeste li se tek uselili ili samo želite uljepšati i osvježiti prostor u kojem već neko vrijeme boravite, postoje jednostavni trikovi kojima možete bilo kojem prostoru podariti osoban pečat.

Tu se ne radi o nikakvim velikim ili pak skupocjenim zahvatima, već o sitnicama na koje se neće žaliti niti stanodavac!

Kod personalizacije prostora često je najteže samo početi, jer često ne znamo otkuda, pa vam ovim putem donosimo par savjeta kako uljepšati prostor s dozom – vas.

Pažljivo birajte osobne detalje

Jako dobar početak ukrašavanja prostora u vašem stilu je da ga obogatite elementima koji vam nešto znače. Ipak, budite oprezni da ne pretjerate sa stvarima, tako da krajnji rezultat ne bi bio neuredan.

Neki od tih predmeta mogu biti uokvirene fotografije, suveniri s putovanja ili neki dragi ukrasni pokloni, a trik je u tome da ih postavite tako da svaki od tih predmeta ima svoje određeno mjesto.

Poigrajte se s rasvjetom

Iako se možda ne čini kao nešto jako važno u ovoj konkretnoj tematici, rasvjeta je iznimno važan aspekt transformacije prostora. Lusteri, lampice, svijeće… Koje god raspoloženje želite stvoriti, odaberite rasvjetu i obogatite prostor.

Dajte mjesta biljkama i umjetninama

Biljke i umjetnička djela još jedan su veoma osobni element. Prostor obogatite odvažnim umjetničkim djelima koji će mu istovremeno pružiti i dašak boje, a biljke su sjajan način za dodavanje teksture i tona prostoru. Jeste li više tip za gomilu sukulenata ili pak za veliko drvo života? Izbor j u potpunosti na vama!

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater