jednostavno

Uz ovaj trik riješite se u tren oka neugodnih mirisa u kupaonici. Ne, nije u pitanju parfem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Nigdje nije toliko čisto kao u kupaonici, barem bi tako trebalo biti. No, koliko god znali čistiti i ribati najintimniji dio doma, neugodni mirisi se znaju zavući, pogotovo kada krenu prve kiše. 

Zbog toga često kupujemo raznorazne mirise za domaćinstvo kako bi svoju kupaonicu osvježili i riješili se neugodnih mirisa. No, ti parfemi su sve samo ne jeftini, a čini se kako veoma brzo ishlape. Nije rijetkost da se znaju pomiješati s neugodnim mirisima, što stvara posve suprotan efekt. 

No, zašto trošiti nepotreban novac ako se neugodnih mirisa možete riješiti u tren oka i to samo s jednim predmetom kojeg vjerojatno već imate u svom domaćinstvu. 

Sve što vam je potrebno je paketić šibica, točnije jedna jedina šibica. Dovoljno je u šibicu upaliti u kupaonici, nakon kratkog vremena je izgasiti i par puta s njom proći po prostoriji mahajući pri tome rukom. U tren oka nestaju svi mrski mirisi.

Ovaj trik je veoma zanimljiv. Naime, šibica zapravo ne rješava neugodni miris, no mi ga više ne osjećamo. Tajna leži u činjenici što ljudski mozak više percipira miris zagorenog, u ovom slučaju miris ispuhane šibice, nego bilo koje druge mirise koji se nalaze u kupaonici. To znači da naš nos osjeća miris šibice, a posve ignorira one druge koji su prisutni. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum