SITUACIJA IZMIČE KONTROLI

VOZAČI UBERA U PULI: Taksisti su nam priredili sačekušu na parkiralištu. TUKU NAS, TJERAJU I GAZE


Napadi konkurentskih prijevoznika na vozače Ubera u Puli eskalirali su u nedjelju navečer, tvrde "uberovci", kada ih je na parkiralištu Plodina okružila i fizički se s njima obračunala skupina taksista. Prema riječima trojice vozača Ubera, čiji su podaci poznati redakciji, taksisti su im zapravo pripremili stupicu na njihovom zbornom mjestu, parkiralištu Plodina kod velikog kružnog toka, i to tako što su prethodno fizički zadržali jednog vozača Ubera i iz mobitela mu izvukli kontakte da bi upali u internu komunikaciju grupe koja vozi za Uber.

- Nekoliko dana ranije već me bio napao i udario jedan vozač taksija. U nedjelju, kada sam došao na parkiralište, prvo sam zatekao pobacane table "Taxi" od Ubera, a taj isti me pitao: "Nije ti već bilo dosta? Dogovorili smo se da odlazite". Rekao sam da ja nigdje ne odlazim, i onda me udario jednom, uhvatio za vrat, pa nastavio tući, a i gazio me, ispričao je jedan od vozača Ubera.

Njegov kolega, koji je također bio u grupi od nekoliko "uberovaca", prošao je s prijetnjama, izbjegavši udarce. Kaže da ih je na parkiralištu dočekalo 15-ak taksista, od kojih su neki čak i smirivali situaciju. Bilo je, tvrde, i oštećenih vozila.

- Hvalili su se da njima nitko ništa ne može, da imaju zaštitu, da su oni u gradu zakon! Rekli su da su došli s namjerom da nas upozore da su skupili novac i platili mangupima da nas otjeraju iz grada. Rekli su nam: "Možete voziti po Poreču, ali ne i po Puli", ispričao nam je drugi vozač.

Ovo je tek kulminacija sukoba, kažu, jer slični se događaji odvijaju već tjednima. Pričaju tako o konstantnim presretanjima vozila, bušenju guma, pa i premlaćivanjima, zbog čega je jedan od vozača odustao od posla. Na lažne narudžbe vožnji preko lažnih računa na Uberovoj aplikaciji, na verbalne prijetnje i slično, kažu, ne treba trošiti ni riječi, dok god se događaju ovakvi strašni ispadi. Kažu da je bilo slučaja da presretnu vozilo i doslovnom izvuku putnike iz Uberovog automobila i natjeraju ih u svoj. (Zvjezdan STRAHINJA)

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of