HENDIKEP MU NIJE PREPREKA

NESREĆA MU JE PROMIJENILA ŽIVOT, ali nije odustao: Puljanin Igor Vareško jedini je vozač auto utrka u Hrvatskoj koji KORISTI SAMO JEDNU RUKU

Ljubav prema autima i općenito prema automobilizmu gajim od djetinjstva. Postigao sam dobre rezultate prije prometne nesreće, imam nekih tridesetak pehara, kaže Vareško

| Autor: Erika FILIPLIĆ
Igor Vareško dobro se snalazi u natjecateljskom automobil iako koristi samo jednu ruku (Privatne fotografije)

Igor Vareško dobro se snalazi u natjecateljskom automobil iako koristi samo jednu ruku (Privatne fotografije)


Mladi pulski rally i brdski automilist Igor Vareško jedini je vozač auto utrka u Hrvatskoj koji koristi samo jednu ruku. Kobni trenutak za Vareška dogodio se 2013. godine kada je upravljajući motociklom doživio prometnu nesreću i ozlijedio lijevu ruku. Danas je zbog toga on takozvani "One Hand Driver" - vozilom upravlja samo s jednom rukom.

Vareško je karijeru započeo sa 17 godina odlaskom na prva natjecanja. Ljubav i entuzijazam prema automobilizmu inače gaji od malih nogu, a član je Hrvatskog auto i karting saveza. Njegova ljubav prema ovom sportu bila je prevelika da bi ga napustio usprkos ogromnom, na prvi pogled čak i nepremostivom hendikepu. Ali, Vareško je u tome uspio.

U periodu rehabilitacije Vareško nije mogao sudjelovati na utrkama, ali se 2018. godine vratio i tako, samo s jednom rukom, osvojio brojne medalje i pehare.

- Ljubav prema autima i općenito prema automobilizmu gajim od djetinjstva. Oduvijek sam to pratio, a sa 17 godina sam prvi put krenuo na natjecanja. Postigao sam dobre rezultate prije prometne nesreće, imam nekih tridesetak pehara. I onda sam imao prometnu nesreću. Nakon velike borbe s oporavkom i liječnicima, 2018. godine počeo sam ponovo s vožnjom, kazao je Vareško.

Priča nam da je oporavak bio dosta težak, a osim fizičkog, bilo je tu više psihičkog napora zbog promjene svakodnevice i prihvaćanja svih činjenica, a i ponekih predrasuda. Ipak, uz podršku bližnjih, za Igora Vareška to je bilo lakše i jednostavnije, zbog čega je uskoro krenuo dalje prema ostvarenju svojih snova i ciljeva, a to je ostaviti trag u automobilizmu.

Vareško napominje da mu nije bio nikakav problem uhodati se u novi način vožnje, koristeći se samo jednom rukom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater