VOZAČI, OPREZ

Najčešće greške koje radimo prilikom mijenjanja brzina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


U korisnom videu objavljenom na YouTubeu, stručnjak za motore objasnio je da je uobičajena pogreška guranje ručice mjenjača u prvu umjesto u treću. To se događa kada vozač previše gura u ravnoj liniji od sekunde, piše N1.

Kako biste ispravili grešku, pazite da nježno gurnete ručicu mjenjača prema gore, pustite je na trenutak, zatim gurnete udesno i ponovno prema gore, prenosi The Sun.

Još jedna česta pogreška na koju ovaj instruktor vožnje nailazi je nespretno prebacivanje iz treće u drugu brzinu što onda nekada greškom završi u četvrtoj. Zbog toga se automobil može tresti i stati, što bi moglo otežati promet ili uzrokovati nesreću.

Kako biste izbjegli to, obavezno lagano gurnite prema dolje od treće, pustite ga na trenutak, gurnite ulijevo i povucite prema dolje.

Ključne točke koje treba zapamtiti su ne forsirati i ne žuriti.

U svojoj posljednjoj lekciji, instruktor je pokazao kako neki vozači upadaju u zamku, prebacuju se s četvrte na petu i umjesto toga završe na trećoj. Kada se to dogodi, automobil se može zategnuti naprijed, ostavljajući vozača u opasnosti od sudara.

Kako biste osigurali glatki prijelaz s četvrte u petu, nježno gurnite prema gore do sredine, metodom dlana gurnite udesno, zatim ponovno lagano gurnite prema gore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom