Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Provjereno najsočniji burger

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako želite pobijediti same sebe i napraviti burgere bolje nego ikada do sada – ovaj će vam recept otkriti neobičan, ali provjeren trik za najsočnije pljeskavice. 

Kombinacija francuskog preljeva za salatu i cole istovremeno će meso omekšati, aromatizirati, karamelizirati i napraviti ga nevjerojatno sočnim i punim okusa.

Kako napraviti ove pljeskavice saznat ćete u receptu koji slijedi, a kako os njih složiti burgere vjerojatno znate i sami, ali mi vam svejedno donosimo prijedlog dodataka.

Sastojci:

  • 1 veliko jaje
  • 120 ml cole, podijeljeno
  • 50 g zdrobljenih slanih krekera
  • 6 žlica francuskog preljeva za salatu, podijeljeno
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 700 g mljevene junetine
  • 6 peciva za hamburgere, prerezanih na pola
  • Dodatno: zelena salata, rajčica, luk, kiseli krastavci i sir u listićima

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte jaje, 60 ml cole, zdrobljene krekere, 2 žlice preljeva za salatu, parmezan i sol. Preko smjese rasporedite junetinu i nježno pomiješajte.

Oblikujte šest pljeskavica debljine oko 1,2 cm.

U maloj zdjeli pomiješajte preostalu colu i preljev za salatu. Ostavite sa strane.

Pecite pljeskavice na srednje jakoj vatri, 3 minute sa svake strane. Premažite mješavinom cole i preljeva za salatu. Nastavite peći još 6-8 minuta, povremeno okrećući i premazujući mješavinom cole i preljeva.

Složite burgere, dodajte povrće i sir po želji i uživajte, piše Punkufer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama