Ilustracija (Pexels)
Ako želite pobijediti same sebe i napraviti burgere bolje nego ikada do sada – ovaj će vam recept otkriti neobičan, ali provjeren trik za najsočnije pljeskavice.
Kombinacija francuskog preljeva za salatu i cole istovremeno će meso omekšati, aromatizirati, karamelizirati i napraviti ga nevjerojatno sočnim i punim okusa.
Kako napraviti ove pljeskavice saznat ćete u receptu koji slijedi, a kako os njih složiti burgere vjerojatno znate i sami, ali mi vam svejedno donosimo prijedlog dodataka.
U velikoj zdjeli pomiješajte jaje, 60 ml cole, zdrobljene krekere, 2 žlice preljeva za salatu, parmezan i sol. Preko smjese rasporedite junetinu i nježno pomiješajte.
Oblikujte šest pljeskavica debljine oko 1,2 cm.
U maloj zdjeli pomiješajte preostalu colu i preljev za salatu. Ostavite sa strane.
Pecite pljeskavice na srednje jakoj vatri, 3 minute sa svake strane. Premažite mješavinom cole i preljeva za salatu. Nastavite peći još 6-8 minuta, povremeno okrećući i premazujući mješavinom cole i preljeva.
Složite burgere, dodajte povrće i sir po želji i uživajte, piše Punkufer.