KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Istarska fritaja s kobasicom - Topli zimski omlet za hladnije dane

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kad stignu hladniji dani, istarska fritaja s domaćom kobasicom savršeno je jelo za ugrijati i tijelo i dušu. Jednostavna, mirisna i zasitna, priprema se od svega nekoliko sastojaka, ali uz onaj prepoznatljivi istarski štih.

Sastojci

  • 6 domaćih jaja
  • 150 g istarske kobasice, narezane na kolutiće
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar

Priprema

Na ugrijanoj tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte narezanu kobasicu. Pecite je nekoliko minuta dok ne pusti masnoću i ne zamiriše, a potom smanjite vatru.

U zdjeli umutite jaja, lagano posolite i popaprite. Prelijte ih preko kobasice i pecite na laganoj vatri dok fritaja ne očvrsne, ali ostane sočna. Po želji je možete kratko promiješati kako bi se sastojci bolje povezali.

Poslužite odmah, s kriškom domaćeg kruha ili uz salatu od kupusa – idealno za brzi, topli obrok u zimskom periodu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama