(Unsplash)
Sardele iz pećnice savršen su izbor kada poželite zdrav, brz i mirisan obrok – a da pritom ne zaprljate cijelu kuhinju kao kod prženja. Pečene u papiru ili u lagano zatvorenoj posudi, srdele ostaju sočne, a mirisi i masnoća ostaju pod kontrolom.
Očistite srdele i posložite ih u lim obložen papirom za pečenje. Lagano ih posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem. Ako želite bogatiji okus, pomiješajte krušne mrvice s malo nasjeckanog peršina i protisnutog češnjaka pa tu smjesu ravnomjerno rasporedite po ribi.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 do 20 minuta, dok srdele lagano ne posmeđe i ne postanu hrskave na rubovima.
Poslužite ih odmah, uz krišku limuna, kuhani krumpir ili jednostavnu salatu – toplo, jednostavno i savršeno za svaki dan.
Dobar tek!