KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Sardele iz pećnice – bez prskanja i bez nereda

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Sardele iz pećnice savršen su izbor kada poželite zdrav, brz i mirisan obrok – a da pritom ne zaprljate cijelu kuhinju kao kod prženja. Pečene u papiru ili u lagano zatvorenoj posudi, srdele ostaju sočne, a mirisi i masnoća ostaju pod kontrolom.

Sastojci

  • 500 g svježih srdela
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • krušne mrvice
  • češnjak i peršin (po želji)
  • limun za posluživanje

Priprema

Očistite srdele i posložite ih u lim obložen papirom za pečenje. Lagano ih posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem. Ako želite bogatiji okus, pomiješajte krušne mrvice s malo nasjeckanog peršina i protisnutog češnjaka pa tu smjesu ravnomjerno rasporedite po ribi.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 do 20 minuta, dok srdele lagano ne posmeđe i ne postanu hrskave na rubovima.

Poslužite ih odmah, uz krišku limuna, kuhani krumpir ili jednostavnu salatu – toplo, jednostavno i savršeno za svaki dan.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama