KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileća prsa na naglo bez puno filozofiranja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pileća prsa na naglo jedno su od onih jela koja se pripreme u deset minuta, a uvijek uspiju. Sve što trebate je dobra tava, malo ulja i osnovni začini.

Sastojci

  • 2 pileća prsa
  • sol, papar
  • žlica ulja ili masti
  • po želji: češnjak u prahu ili malo vegete

Priprema

Pileća prsa narežite na tanke trake ili ploške kako bi se brže ispekla. Posolite i popaprite.

Zagrijte tavu na jakoj vatri, dodajte ulje i odmah stavite meso. Pecite naglo, bez poklopca, 5–7 minuta, dok ne uhvati zlatnu koricu. Po želji dodajte malo češnjaka u prahu ili vegete na kraju.

Poslužite uz kruh, salatu ili povrće po izboru. Jelo je gotovo brže nego što zagrijete pećnicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama