summer sessions

Otvorene prijave za rezidencije za mlade umjetnike

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


Otvorene su prijave za međunarodne rezidencije Summer Sessions, namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije te svakog ljeta nude podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu.

Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna. Tijekom ovog razdoblja, sudionici će razviti svoj projekt od koncepta do gotovog rada, spremnog za prikazivanje.

Mogu se prijaviti umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions. Partneri koji sudjeluju su V2_, Nizozemska; Schmeide, Austria; LAC – Laboratório de Actividades Criativas, Portugal; Museu Zer0 – Instituto Lusíada de Cultura, Portugal; Tabakalera, Španjolska; Sardegna Teatro, Italija; Metamedia, Hrvatska.

Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.

Prijava se nalazi na https://summersessions.net/apply, a rok je 1. svibanj. Od prijavitelja se traži da naprave dvominutni video u kojem objašnjavaju svoj projekt i način na koji bi ga realizirali tijekom Summer Sessions rezidencije. Ne postoje tematska ograničenja i zahtjevi, a nije poželjno slati dodatne materijale, pisane ili druge jer će se odabir vršiti isključivo na temelju videa koji bi trebalo prenijeti na YouTube ili Vimeo. Zatim treba ispuniti online prijavu, navodeći svoje osobne podatke i poveznicu na svoj video.

Sve prijave bit će evaluirane do kraja svibnja a dodatne informacije mogu se dobiti na info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini