POZIV UMJETNICIMA

Otvorene prijave za SUMMER SESSIONS REZIDENCIJALNI PROGRAM

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imat će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže, kao i u Hrvatskoj.

S obzirom na trenutne mjere sprječavanja širenja zaraza koronavirusom, ovogodišnji Summer Sessions odgađa sva međunarodna putovanja, a rezidencijski programi odvijat će se lokalno, na daljinu. Umjetnicima će se osigurati kontinuirana stručna podrška u vidu online konzultacija s partnerskim organizacijama i prezentacije umjetničkih projekata te prezentacija finalnog rada u međunarodnom kontekstu po završetku preventivnih mjera vezanih uz COVID-19.

Summer Sessions International Art Residency - Open Call - Deadline May 1, 2020 from V2_ on Vimeo.

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od pet godina od vremena prijave.

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Potrebno je izraditi konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu), te snimiti videozapis u trajanju od dvije minute u kojem se objašnjava svoj projekt koristeći engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju).

Videozapis treba prenijeti na YouTube, Vimeo ili slične servise te ispunite online obrazac za prijavu. Rok za prijavu je do kraja travnja, a detaljnije informacije su dostupne na službenoj stranici Summer Sessionsa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of