sve o prirodi

Proljetni izbor knjiga za najmlađe: Mnoštvo informacija o svijetu oko nas

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Promo)

(Promo)


U povodu početka proljeća, Školska knjiga izdvojila je neke od svojih naslova za najmlađe koje ukazuju na čudesan svijet prirode. To su knjige "Što radiš danas, Majko Prirodo?", "Knjiga o stablu", "Važno je putovanje, a ne odredište", "Slikovna zagonetka – Igra skrivača u prirodi", uz niz slikovnica koje potiču motorički razvoj najmlađih.

- Mladi čitatelji će u njima, primjerice, pronaći obilje informacija o nezaustavljivoj životnoj sili koja tijekom ožujka otvara milijune proljetnih lukovica u Nizozemskoj, vraća u život zaleđene male žabe u kanadskim jezerima, izvodi jedinstvenu "pomrčinu Sunca" s jatima čvoraka u Danskoj i okuplja sive kitove u meksičkoj laguni u kojoj će ti dobroćudni divovi zasnovati obitelji nakon dugog putovanja iz hladnoga Arktičkog oceana. Zadivljujuća riznica priča o svijetu prirode "Što radiš danas, Majko Prirodo?" najinformativnija je među izdvojenim knjigama. Sastavljena prema godišnjim dobima i prema mnogobrojnim lokacijama diljem svijeta, pokazuje nam beskrajnu ljepotu i raznolikost prirode na svakom dijelu planeta.

Hannah Alice u djelo pod naslovom "Knjiga o stablu" opisuje stabla od lišća do korijenja i sve promjene koje ona prolaze u različitim godišnjim dobima, veli Jelena Mandić Mušćet iz Školske knjige.

Putovanja nesvakidašnjim krajolicima melem su za dušu i gozba za osjetila, poručuje Carl Honoré, proslavljeni britansko-kanadski pisac i novinar. Njegova je prva, bogato ilustrirana knjiga za djecu "Važno je putovanje, a ne odredište" (koju su ilustrirali Kevin i Kristen Howdeshell, a preveo Vedran Pavlić) oda ljepotama prirode, sporim putovanjima i kretanju svijetom smirenijim tempom. Knjiga sadržava prijedloge za četrdeset putovanja biciklom, vlakom, plovilom ili pješice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom