Pjesnički debi poznate glumice

FOTOGALERIJA / Jelena Miholjević predstavila svoj prvijenac

| Autor: Vanesa Begić


Poznata po ulogama Dorice u seriji "Prava žena", Ksenije Bartolan u seriji "Crno-bijeli svijet", Zora Agnezi u "Počivali u miru", Matilde Majer u "Ludoj kući", Elvire u "Bitangama i princezama", te u filmskim ulogama poput "Ne dao Bog većeg zla" ili primjerice "Rusko meso", Jelena Miholjević je i pjesnikinja.

Svoj pjesnički prvijenac "Taj glas" predstavila je na prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Razgovor s pjesnikinjom vodio je urednik Zoran Maljković.

- Srce mi je puno u Puli, posebna je moja veza s ovim gradom, a publika je tu uvijek posebna. Kada sam krenula u taj projekt, mislila sam objaviti sama nekoliko knjiga i pokloniti ih prijateljicama, kolegicama, no onda se tu pojavio Zoran Maljković koji je sve to sjajno uredio i nastala je ova zbirka, koja je došla i do trećeg izdanja. Drago mi je da je sve to tako dobro ispalo, i da je knjiga praktički rasprodana, evo večeras imamo s nama tek nekoliko primjeraka. Ima tu i autobiografskih momenata, ja sam osoba koja voli grad, životinje, tu su prisutne raznolike teme i interesi, volim hodati, voziti bicikl. Nisam htjela pisati kao u glumačkim bilješkama, kazala je autorica.

Tijekom predstavljanja u ležernom, opuštenom tonu, čitala je pjesme iz ove zbirke, ali i neke neobjavljene pjesme, s mobitela, a posebno su emotivni bili stihovi posvećeni njezinoj noni.

- Pjesme su posebne, zvuče posebno kada ih autorica čita, ona je čitala u radijskim emisijama puno puta poeziju različitih autora i zato je poseban ugođaj kada ona sama čita svoje pjesme, kazao je urednik Maljković.

Autorica se prisjetila i susreta s Danielom Dragojevićem, kako je on bio zahtjevan, ali i dobra škola, da je puno naučila od njega.

Nazočne su pozdravili ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nadia Bužleta i koordinatorica za programe Iva Lanča Joldić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater