Glazbeno-plesni jam session

FOTO / The Pink Jam: Plesne predstave su predviđene - ovo nije

| Autor: Mladen Radić


Nakon plesnih predstava u kojima je više-manje sve predviđeno, u srijedu navečer plesači i plesači Plesnog studija Istarskog narodnog kazališta na petom katu kazališne zgrade održali su prvi plesni jam session, nazvan "The Pink Jam", u kojem je ples ovisio jedino o živoj glazbi koja je, međutim, bila improvizirana.

Za glazbu su bili zaduženi Carlos Fagin za klavijaturama i Marco Quarantotto za bubnjevima, obojica dovoljno iskusni - i koji znaju kojim notama mogu animirati plesački kvartet koji su činili Mark Marić, Noa Pavlinović, Noah Cvijanović i Rina Reiner. Vođeni glazbom koja se mijenjala stvarali su pokrete koje je bilo teško predvidjeti, improvizirajući, prepuštajući se spontanosti. Tako je bilo u prvom dijelu kao i u drugom u kojem im se, nakon kratke pauze, pridružio dio posjetitelja.

Među onima koji su se usudili zaplesati bilo je polaznika Plesnog studija, ali i nekih koji nisu dio ove radionice koju vodi Andrea Gotovina kojoj ideja nikad ne nedostaje, a koja se i zahvalila svima koji su došli i preksinoć napunili mali prostor. Neki su uživali plešući, neki gledajući, no vjerojatno će ubuduće biti više onih koji plešu s obzirom da će se ovakvi glazbeno-plesni jam sessioni nastaviti održavati na ovom mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini