"Kad ruke šute" u INK

Publici upriličene četiri faze zaljubljivanja kroz plesne pokrete

"Kad ruke šute" je kraća plesna forma, ali efektna i narativna, s razumljivom i jasnom fabulom. Njena je dramaturško–koreografska koncepcija nastala na temelju stručno–istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. Koreografkinja je Ilona Cvitić Kanceljak, plešu Sunčica Bandić i Christian Nujster, a autor glazbe je Silvije Grilec  

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Kad ruke šute (Izvor: INK)

Kad ruke šute (Izvor: INK)


U realizaciji ADU-a i Plesnog centra Tala na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula preksinoć je upriličena predstava "Kad ruke šute". Kraća je to plesna forma, ali efektna i narativna, s razumljivom i jasnom fabulom, jednostavna. Njena je dramaturško–koreografska koncepcija nastala na temelju stručno–istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić.

Moćno i efektno

Plesač i plesačica, Sunčica Bandić i Christian Nujster, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju četiri razine partnerskog odnosa kroz koje, kako je navedeno u najavi "svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav". I sve to je bilo usporedivo s fazama života jednoga leptira.

Neki od gledatelja komentirali su nakon završetka predstave da je predstava bila moćna i efektna, ali da nisu u svojim dugogodišnjim i sretnim brakovima prošli kroz sve te faze, na primjer kroz 'borbu za moć', iako je, kako su naveli, u predstavi vrlo slikovito i sugestivno dočarana.

Nadahnuti plesači

Dakako da su plesači bili izvrsno pripremljeni i uigrani, nadahnuti i tehnički te estetski dojmljivi, no mnoge je još više dojmila činjenica da je predstava bila i sa semantičkog gledišta razumljiva i pitka, jasna u svojoj narativnoj strukturi, poput zaokružene priče što nije uvijek slučaj u kraćim plesnim igrama, gdje znaju nedostajati poveznice među elementima.

Predstava je zapravo nastala u sklopu završnog ispita studentice Laure Pribanić na 3. godini preddiplomskog studija Produkcije na ADU pod mentorstvom Ive Hraste Sočo i Romane Brajše, a nakon uspješnog ispita dogovorena je suradnja s PC Tala koji preuzima daljnji razvoj i distribuciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini