SPORTSKO HUMANITARNO DOGAĐANJE

Na ulice Rovinja vratila se tradicionalna Popolana u čak četiri sportske discipline, a jedna je posve nova

Dobrovoljni prilog građana od prodaje majica ove je godine namijenjen potrebama Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te tamošnjeg Centra za ranu intervenciju za djecu s teškoćama u razvoju

| Autor: Aleta BRATTONI
Popolana (Snimila Aleta Brattoni)

Popolana (Snimila Aleta Brattoni)


Unatoč najavljivanoj kiši, sunce je popratilo bicikliste, rekreativce i maratonce na današnjoj Popolani, sportsko-humanitarnom događanju u Rovinju, koje je nakon dvogodišnje pauze ispunilo središte grada.

Prije samog početka sportskog djela, krenula je prodaja majica, ali i cvijeća, a dobrovoljni je prilog građana ove godine namijenjen potrebama Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te tamošnjeg Centra za ranu intervenciju za djecu s teškoćama u razvoju.

Sportski je dio manifestacije započeo zagrijavanjem sudonika uz zvukove rovinjske Limene glazbe, nakon čega su startali biciklisti stazom dugom 40 kilometara. Sljedeći su krenuli trkači 16. rovinjskog polumaratona koji su pred sobom imali dionicu od oko 21 kilometra. Krenuvši kroz stari grad, zapadnom su obalom nastavili putem bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar, danas poznatoj kao Štrika Ferata.

Prvi je put ove godine u sklopu Popolane predstavljena štafetna utrka u paru „Veseli okret“, koja će također zasigurno postati tradicijom. Zamišljena je tako da jedan sudionik trči prema Rovinjskom Selu, gdje ga dočeka drugi koji trčati natrag do Rovinja.Popolana (Snimila Aleta Brattoni)

Posljednji, ali i najbrojniji, startnu su liniju prešli rekreativci koji su trčali u duljini od 5 kilometara. Upravo su njih sugrađani prve aplauzom i dočekali natrag na rovinjskom trgu.

Počeli su zatim pristizati pobjednici štafete, a onda i maratona. Pobjednike prvog „Veselog okreta“ u skupini muškaraca čine Krizmanići, drugo mjesto su zaslužili Pokrajac – Dodić, a na trećem je duo Sponza – Stojanovski. Pobjednice ženske ekipe jesu Benčić i Gregov Pokrajac, dok su druge Karlaš i Anić. Među miješanim parovima na prvom su mjestu Maljurić, na drugome otac i kćer Šćur, a na trećem Marečić i Petrović.

Prvi je od muškaraca koji su otrčali polumaraton u završnicu utrčao Edin Čović, nakon njega talijanski građanin Mattia Prandini, a treći Luka Kučerka. Pobjednica polumaratona je Matea Marinović, na drugom je mjestu također natjecateljica iz Italije, Elenna Inocenti, a treće je mjesto pripalo sudionici iz Srbije, Milici Uzelac.

Za tri prvoplasirane štafete, kao i za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici spektakularnog 16. rovinjskog polumaratona osigurane su nagrade sponzora, dok su rekreativci dobili priznanje za sudjelovanje.

„Popolanu“ je i ove godine organizirala rovinjska Sportska zajednica, uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini