jet-ski prvenstvo, motorshow, biciklijada...

Poreč ovog vikenda nudi za svakoga ponešto

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Poreč je od danas pa do nedjelje domaćin Europskog regionalnog jet-ski prvenstva Alpe Adria Jet Ski Tour 2024 - GP Poreč koji će u uvalu Peškera dovesti najbolje natjecatelje iz desetak regionalnih zemalja. Riječ je o događanju koji kombinira brzinu, vještinu i energiju uz neprestanu akciju, adrenalin i nevjerojatne akrobatske performanse. Bit će to prilika za uživanje u fantastičnim akrobacijama profesionalnih jet-ski majstora.

Ljubitelji automobilizma doći će na svoje na 9. Poreč Motorshowu koji će se održati na parkiralištu Žatika i to u nedjelju od 7.30 sati kada je na rasporedu prijem i verifikacija natjecatelja te tehnički pregled vozila. Treninzi će se voziti od 10.30 sati, dok su tri službene utrke na rasporedu od 12.30 sati. Za 19 sati predviđeno je svečano proglašenje rezultata i dodjela počasnih nagrada pobjednicima.

U subotu, 27. travnja Lions klub Poreč organizira humanitarni koncert "Opera Gala" uz želju da okupljeni u kazalištu Poreč daju i svoj humanitarni doprinos. Na koncertu će prisutni imati priliku uživati u predivnim glasovima izvođača: Nela Šarić, sopran, solistica opere HNK-a u Splitu; Nera Gojanović, mezzosopran, solistica HNK-a u Šibeniku; Patricia Žudetić, sopran, studentica završne godine solopjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; Vladimir Garić, tenor, solist u HNK u Splitu; Gordana Pavić, klavir, profesorica pri Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Ulaz je besplatan uz rezervaciju ulaznica na internetskom sustavu ili na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč u radnom vremenu: ponedjeljak - četvrtak 7 - 11 i uz prethodni poziv na broj 052/887-218 te petak i subotu 18 - 21 sat. Na ulazu će se prikupljati donacije za nabavku medicinskih kreveta za potrebe besplatne posudionice Društva invalida Poreč.

U nedjelju, 28. travnja u Baredinama Turistička zajednica grada Poreča organizira biciklijadu "Prvomajska rekreativna Parenzana". Okupljanje i prijava sudionika predviđena je od 9 sati, a start biciklijade je u 10 sati. U ponudi će biti dvije trase, duža staza (30 km) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom (15 km).

Za sve sudionike, u Baredinama nakon biciklijade biti će osiguran besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi. Prijava na biciklijadu je obavezna, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem obrasca ili na dan biciklijade ispred Jame Baredine. Detaljnije informacije o biciklijadi dostupne su na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Poreča.

Oni željni nešto mirnije atmosfere moći će u Galeriji Zuccato pogledati izložbu radova s 39. Slikarske kolonije Riviera, Poreč / The 39th Riviera Art Colony, Poreč na kojoj izlažu David Belas, Barbara Höller, Melanie Dorfer, Omar Lović, Robin Davourie, Mélissa Franchini. Radno vrijeme galerije je od 10 do 12 i od 18 do 20 sati. Ulaz na izložbu je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum