PRILAGOĐENO MJERAMA

TRADICIJA SE NASTAVLJA: I ove godine Vodnjanska špaleta - ali u skromnijem izdanju

| Autor: Erika FILIPLIĆ
S manifestacije Vodnjanska špaleta 2019. godine (Snimio Danilo Memedović)

S manifestacije Vodnjanska špaleta 2019. godine (Snimio Danilo Memedović)


Ovogodišnja Vodnjanska špaleta neće se održati kao i proteklih godina, uz popratni program, već nešto skromnije.

Obitelj Buršić iz Vodnjana poznata po svojoj uskršnjoj špaleti, već dugi niz godina priprema raznovrsni, što gastronomski, što zabavni program na Uskrsni ponedjeljak.

No, kao i proteklu godinu, spriječila ih je pandemija pa su odlučili, zajedno s Turističkom zajednicom grada Vodnjana, obilježiti sve na simboličan način.

- Ni ove se godine neće održati cjelokupni program, iako smo dobili potvrdu od stožera da se može održati s većim brojem ljudi, ali po epidemiološkim pravilima za ugostiteljstvo.

Tako da ćemo napraviti "mini" mjesec špalete u organizaciji Turističke zajednice grada Vodnjana. Tradicija špalete na području Vodnjanštine time će se nastaviti ako do tada budu i dalje vrijedile jednake mjere.

Za Uskrsni ponedjeljak biti ćemo otvoreni uz rezervaciju jer nema okupljanja već samo sjedeća mjesta na broj koliko je to dozvoljeno u restoranu.

Za sada nam je u planu da svaki vikend u četvrtom mjesecu radimo dane špaleta po promotivnim cijenama kao što je i bio običaj.

Što se tiče tradicionalne utrke, prošle godine smo ju uspjeli održati u lipnju tako da vjerujemo da ćemo neke stvari uspjeti odrađivati postepeno, kazala nam je Mikela Buršić Lisjak, vlasnica pršutarne i stancije obitelji Buršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini