NA OTOKU KRKU

FOTO / Pogledajte koliku ribu je ulovio ovaj dječak. DVA I POL PUTA JE TEŽA OD NJEGA

| Autor: Glas Istre
Lan Cestar s peharom za prvo mjesto

Lan Cestar s peharom za prvo mjesto


Vještina i umijeće mnogo su puta pokazali kako je čovjeku samo nebo granica. Primjer te mudrosti dogodio se i protekle subote nadomak otočića Plavnik. Dvanaestogodišnji dječak Lan Cestar ulovio je tunu od stotinu kilograma! Ovaj se dječak, koji, usput rečeno, ima četrdeset kilograma, sat i pol vremena borio s morskom grdosijom i to na nezavidnih 35 stupnjeva Celzija, piše Novi list

Na županijskom "big game fishing" natjecanju, koji je organizirao BIG OM iz Omišlja, Lan je bio najuspješniji te je sto kilograma teškim ulovom donio pobjedu svojoj ekipi Barracude.
Konkurencija nije bila beznačajna.

Trinaest ekipa iz tog najznačajnijeg kluba za "big game fishing" pristupilo je natjecanju. Iza ovog nesvakidašnjeg pothvata jednog dvanaestogodišnjaka stoje godine rada. Posljednjih pet godina Lan uči tajne zanata, a ima i od koga. Lanov otac Bojan Cestar jedan je od najuspješnijih ribolovaca na ovim područjima. Bojan je izbornik slovenske "big game fishing" reprezentacije, skiper mega uspješne posade Barracude i od osnutka je član KSRM-a BIG OM u Omišlju. Otac i sin odnedavno su ravnopravni članovi posade koja nastupa na natjecanjima.

Lan Cestar s peharom za prvo mjesto

Lanova tuna najteži je primjerak ulovljen ove godine na natjecanjima po Jadranu. BIG OM je jedno od najstarijih i najvećih "big game fishing" natjecanja na Jadranu, a Lanov pothvat svjedoči kako su svake godine natjecatelji sve spremniji nadjačati morske "protivnike". Još veća uzbuđenja možemo očekivati na ovogodišnjem 17. međunarodnom BIG OM natjecanju koje će se održati od 25. do 28. kolovoza u Omišlju.

Na proteklih šesnaest izdanja pristupilo je preko 2.000 natjecatelja iz više od 200 ekipa iz cijeloga svijeta. Ponovimo zato pravila. Ekipa se sastoji od četiri ribolovca koji velikim štapovima pokušavaju savladati teške ribe morskih dubina.

U borbu s ribom smije samo jedan član ekipe i to onaj koji se zatekne na poziciji kada riba zagrize. Ostali članovi posade smiju pripomoći kad se ulov privuče na pet metara do broda. Svi se ulovljeni primjerci nakon ulova puste u more, a proces izvlačenja ribe iz mora treba se dokumentirati videokamerom sve s ciljem da se očuva morsko bogatstvo.

Lan Cestar s peharom za prvo mjesto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater