KAPETAN 

Katolici obožavaju Luku Modrića, a za to imaju još jedan veliki razlog

| Autor: Glas Istre
Luka Modrić (EPA)

Luka Modrić (EPA)


Hrvatski nogometni savez odlučio je da kapetan reprezentacije Luka Modrić neće nositi traku u duginim bojama, a ta je odluka oduševila, koga drugoga nego - katolike, piše Index.

Sachin Jose, katolički novinar kojeg na Twitteru prati više od 67 tisuća ljudi, oduševljen odlukom HNS-a, nekoliko objava posvetio je Luki Modriću.

Najprije je objavio fotografiju Luke i supruge Vanje uz opis: "Hrvatska nogometna reprezentacija koju vodi katolik Luka Modrić također neće nositi traku duginih boja na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Kataru. Od 13 europskih momčadi 5 momčadi, uključujući Poljsku, neće nositi traku u duginim bojama."

Zatim se ponovno obratio svojim pratiteljima te im napisao da je Luka "pobožni katolik".

"Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pobožni je katolik. Ova slika je s prve svete pričesti njegovog sina Ivana. Luka će voditi momčad na svjetskom prvenstvu u Kataru", napisao je Sachin.

Njegovi pratitelji, redom svi veliki katolici, u komentarima su hvalili Modrića.

"Bravo", "Svaka čast ekipi", "Svaki katolik, a posebno oni koji su javne osobe, treba biti hrabar i otvoreno svjedočiti vrijednostima naše vjere. Bog ne voli mlake ljude. Neka Bog blagoslovi Luku Modrića i sve vjerne katoličke ili kršćanske nogometaše. Nemojte se nikada prilagođavati ovom svijetu", "Nadam se da će jedna od tih pet momčadi osvojiti prvenstvo", "Poljska i Hrvatska u finale", piše u komentarima ispod objave Sachina Josea.

Jedan tviteraš objavio je i fotografiju Matea Kovačića nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine.

Sachin Jose je, inače, veliki protivnik abortusa te na svojim društvenim mrežama često progovara o toj temi, kao i o vjeri, piše Index.

Podsjetimo, nošenje trake u duginim bojama je politička poruka s obzirom na to da će se najveća svjetska nogometna smotra održati u zemlji gdje osobe homoseksualne orijentacije, ali i druge manjine, ne uživaju sva prava kao ljudi iz zapadnog svijeta. Islamski zakoni najstrože zabranjuju homoseksualne odnose, a sankcije, ovisno o tome u kojoj se zemlji Bliskog istoka nalazite, mogu imati čak i smrtnu posljedicu.

"Ako to bude omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je - hrvatska zastava. Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine", poručili su Indexu iz HNS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of