pomoć za 900 građana

Drva i Božićnice za sugrađane slabijeg imovinskog stanja grada Gospića. Po novac su neki stizali i vlastitim Mercedesima

| Autor: Marin SMOLČIĆ
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Kao i svake godine Grad Gospić nastoji svojim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja olakšati i uljepšati dolazak hladnijih dana i nadolazeće blagdane.

Detalje ovih tradicionalnih socijalnih koraka pojasnila nam je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Kristina Prša (Snimio Marin Smolčić / Novi list)Kristina Prša (Snimio Marin Smolčić / Novi list)


-Kao i svake godine već smo dodijelili novac za 70 obitelji i pojedinaca slabijeg imovinskog stanja za nabavku do cca pet kubnih metara ogrijevnog drveta.

U pripremi su i sredstva za dodjelu Božićnica građanima koji su prijavljeni kao nezaposleni na Zavodu za zapošljavanje, Područna služba Gospić. Božićnicu će dobitii i građani slabijeg imovinskog stanja, što će ukupno biti sredstva za gotovo 900 građana, koliko ih je i lani primilo novac. O visini Božićnica trenutno ne mogu govoriti jer će ove godine ta sredstva isplaćivati u eurima, rekla nam je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.


Prilikom podjela Božićnica prošle godine je nekolicina građana glasno iskazivala negodovanje kada su novac preuzimali mlađi ljudi koji su po novac stigli vlastitim Mercedeima i BMW-ima.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini