DUH BOŽIĆA

FOTO / Advent u Puli je sjajan, ali ovaj riječki oduševljava. Upaljeno 12 kilometara lampica

| Autor: Glas Istre


Jučer je riječka trsatska gradina zasjala dosad neviđenim sjajem, a posjetitelji su pohrlili na Trsat kako bi svjedočili svečanom trenutku paljenja čak 12 kilometara lampica.

Svi prisutni zajedno su odbrojavali sekunde do paljenja lampica, a gradina je svojim šarmom opet ostavila bez daha! Početak Adventa na Gradini popraćen je veličanstvenim vatrometom, zbog čega se jučerašnje prizore s Trsata moglo vidjeti čak i u centru Rijeke.

Posebna atrakcija ovogodišnje božićne bajke - veliki poklon u tisućama lampica - bio je najpoželjnija kulisa za fotografiranje. Novi foto point u Miru junaka bio je jedan od posjećenijih punktova na gradini, a posjetitelje su oduševile i unikatne božićne jaslice koje su se ovoga puta smjestile u spilju.

Gradina je jučer uoči paljenja lampica ugostila i brojne navijače koji su utakmicu Hrvatska - Kanada odlučili pratiti na velikom platnu koje se vijorilo s Rimske kule. U odličnoj atmosferi posjetitelji su zdušno navijali za Vatrene, a svaki sljedeći gol bio je popraćen sve glasnijim navijanjem i sve boljim raspoloženjem.

Čini se kako su nakon dvije pandemijske godine posjetitelji s nestrpljenjem dočekali da se božićna čarolija vrati u punom obimu, pa je gradina bila premala za sve one koji su poželjeli uživati u prvoj adventskoj nedjelji.

Prekrasna kulisa ugostila je pet adventskih kućica s primamljivom gastro ponudom. Na meniju pomno promišljene adventske ponude, između ostalog, mogu se pronaći frankopanska kobasica koju nudi Vintage kućica, varijacije slasnih burgera brenda Foodie te neodoljivi vafli i fritule koje priprema Sweet House Di Mare. Zagrijati se može uz kuhano vino ili tople koktele na dvije kućice - RiA i Winter Nights.

U spilji je smješten Laurin kreativni kutak pa će posjetitelji s gradine moći ponijeti i poneku uspomenu.

Advent na Gradini bit će otvoren svakog dana od 16 do 23 sata, a vikendom od 12 pa sve do iza ponoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini