SVAŠTA

VIDEO / Engleskim navijačima u Katru nije dozvoljen ulaz na stadion zbog povijesne "epizode" u koju su se "obukli"

| Autor: Glas Istre
S utakmice Engleska - Iran

S utakmice Engleska - Iran


Engleskim navijačima zabranjen je ulazak na stadion Svjetskog prvenstva u Katru jer su se odjenuli poput križara, piše Index.

Snimke prikazuju navijače Engleske odjevene u križarske kostime koje osiguranje sprječava da uđu, zbog čega su se morali okrenuti i otići. 

Križarski ratovi vodili su se na Bliskom istoku za kontrolu nad Svetom zemljom. Bio je to niz krvavih i brutalnih sukoba između kršćanskih križara i muslimanskih država koje su imale kontrolu nad regijom, pri čemu su obje religije to područje smatrale svojom svetom zemljom

Tijekom sukoba tisuće ljudi ubijene su u bitkama, a lokalno stanovništvo masakrirano, što uvelike objašnjava zašto je dolazak u Katar u križarskom kostimu protumačen kao bezosjećajan i neprihvatljiv. 

"Engleski navijači trebaju biti bolji", "Ovo je jako imbecilno", "Treba ih deportirati zbog islamofobije", "Bi li se odjenuli kao male boginje za utakmice Svjetskog prvenstva u Meksiku?", "Tako neugodan i uvredljiv način ponašanja" - neki su od komentara korisnika na društvenim mrežama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater