SEZONA IZNAD SVIH OČEKIVANJA

UMAG OSTVARIO MILIJUN NOĆENJA Popunjeni su svi turistički kapaciteti!

| Autor: Sanja BOSNIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Ilustracija)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Ilustracija)


Umag je 2. kolovoza ostvario milijunto noćenje, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, istaknuvši da je lani taj reprezentativni uzorak bio zabilježen 18. kolovoza, a rekordne turističke 2019. nešto ranije, 13. srpnja. Krcati smo, neskrivena zadovoljstva veli Popović te dodaje da godinama u Umagu nisu zabilježili toliki dolazak takozvanih walk in gostiju, onih koji nisu rezervirali smještaj, a došli su u destinaciju, pa ovih dana pokušavaju ostvariti noćenja preko Turističke zajednice.

Ali to se u ovom trenutku čini nemogućom misijom, kaže Popović, jer je su svi umaški raspoloživi kapaciteti dupkom puni i traži se krevet više. Izuzev hotela Adriatika iz sastava hotelijerske kuće Plave Lagune koji je zatvoren iz objektivnih razloga, svi ostali turistički objekti, kampovi, privatni smještaj, zasigurno i nekomercijalni smještajni kapaciteti koje uglavnom koriste vlasnici nekretnina, mahom slovenski državljani i njihovi prijatelji (ali se ne prijavljuju uredno ni u TZ-u ni preko e-Visitora) u Umagu su zauzeti i sve maksimalno vrvi od gostiju u ova prva tri dana kolovoza.

Koliko su brojke dobre, govori i podatak da Umag trenutno bilježi tri posto više prisutnih gostiju nego nezapamćeno dobre 2019.! Za fantastičan uspjeh zaslužni su gosti iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske i Hrvatske, dok Talijani, kaže Popović, još od velike recesije iz 2008. godine nisu vratili svoju posjećenost na brojke prije te gospodarske krize.

Ono što je evidentno u odnosu na 2019. porast je gostiju, čak za 20 posto, iz centralnih europskih zemalja - Poljske, Češke i Slovačke, dok su Nijemci i Austrijanci ostali na starim brojkama posjećenosti iz te godine.

- Najave za nastavak dolaska gostiju u kolovozu i rujnu su odlične. Potražnja raste. Nastavimo li biti odgovorni i s pridržavanjem epidemioloških mjera, povećamo li procijepljenost te ostanemo zeleni kao najsigurnija mediteranska destinacija, i uz to nas još posluži i dobra vremenska prognoza, možemo bezbrižni ući u posezonu tj. mjesec listopad, zaključuje Popović svoj osvrt na dosadašnje fantastične rezultate i prognoze na umaškoj rivijeri, unatoč velikoj bojazni i rezerviranosti oko najava glavne špice na početku ljeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of