U POREČU 4.700 GOSTIJU

THOMAS, GOST IZ NJEMAČKE: Ovdje se osjećamo doista sigurno, najvažnije nam je da je Istra u zelenoj zoni

Poreč i Istru vidi kao sigurnu destinaciju 37-godišnji Thomas iz okolice Nurnberga koji je sa svojom obitelji došao na sedmodnevni odmor u jedan porečki hotel.“Ovdje se osjećamo doista sigurni. Sigurno ćemo se vratiti jer nam je Istra blizu, a i zaželjeli smo se putovanja nakon godinu dana lockdowna, " rekao je on

| Autor: Boris BILAS
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nedjeljno sunce izvuklo je na porečke trgove i ulice turiste koji se polako vraćaju u drugi najveći istarski grad. Iako brojke još nisu ni približno onakve kakve su bile prije dvije godine, turistički radnici u Poreču su jako zadovoljni što se u grad vratio barem djelić onog turističkog šušura karakterističnog za ovo doba godine. Otvoreni su gotovo svi kafići i restorani, u hotelima i apartmanima je sve više gostiju, a počeli su voziti i turistički vlakići koji turiste voze iz centra grada do Zelene Lagune s jedne strane i Špadića s druge strane Poreča.

Velenik zadovoljan

Zadovoljan s brojkama je i direktor turističke zajednice Poreča Nenad Velenik koji nam je otkrio da je u Poreču od 27. do 29. svibnja zabilježeno 3.000 dolazaka novih turista i oko 12.700 noćenja. To je 57 posto manje dolazaka i 50 posto manje noćenja nego u istom vikendu 2019. godine. Velenik kaže da su u Poreču trenutno najbrojniji gosti iz Njemačke, Austrije i Slovenije, a nakon njih dolaze domaći gosti i Talijani.

“Mislim da možemo biti zadovoljni s trenutnim stanjem, pogotovo jer smo u subotu zabilježili za ovu godinu rekordnih 4.700 gostiju. S ublažavanjem mjera za prelazak granice mislim da uskoro možemo očekivati i veći rast i još veću gužvu na porečkim ulicama”, rekao je Velenik.

Slično razmišlja i vlasnik kampa Polidor Adriano Ukušić koji je zadovoljan s brojem turista i kaže da je vidljivo da se nešto događa i pokreće. “Vidljiv je uzlazni trend, ali mislim da većeg i snažnijeg rasta neće doći dok se ne ublaže restrikcije na granicama jer nitko ne želi čekati tri-četiri ili više sati dok im se pregledavaju papiri”, zaključio je Adriano Ukušić.

Stiže više Nijemaca

A da Poreč i Istru vidi kao sigurnu destinaciju rekao nam je 37-godišnji Thomas iz okolice Nurnberga koji je sa svojom obitelji došao na sedmodnevni odmor u jedan porečki hotel. Kaže da su jako zadovoljni s dosadašnjim tijekom odmora te je najavio da će se još jednom ovoga ljeta vratiti u Poreč.

“Najvažnije nam je da je Istra u zelenoj zoni i da se ovdje osjećamo doista sigurni. Sigurno ćemo se vratiti jer nam je Istra blizu, a i zaželjeli smo se putovanja nakon godinu dana “lockdowna”. Siguran sam da će veliki broj Nijemaca ovo ljeto doći u Hrvatsku pogotovo nakon što se ubrza cijela procedura na granicama unutar EU-a i kada se cijepi još više ljudi”, rekao nam je Thomas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of