ODLIČNE TURISTIČKE BROJKE

Na Silvestrovo u hotelima pet i pol puta više gostiju nego lani

| Autor: HINA
(Snimio Daniel Kasap / Hina)

(Snimio Daniel Kasap / Hina)


Novu godinu 2022. u Hrvatskoj je dočekalo 50 tisuća turista, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Silvestrovo je u nekim od hotelskih objekata obilježilo pet i pol puta više gostiju nego lani, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutačno borave u našoj zemlji, 30 tisuća je inozemnih posjetitelja, a najviše ih je zabilježeno na području Istre i Kvarnera, nakon šega slijede Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska te zadarska županija.

U hotelima je zabilježeno 27 tisuća gostiju, što je značajno povećanje u odnosu na siječanj 2021. godine kad je na isti dan u hotelima boravilo samo njih pet tisuća.

Ipak brojke pokazuju da još kaskamo za podacima s početka 2020. kad je, prema podacima HTZ-a, za novogodišnje praznike u Hrvatskoj boravilo oko 60 tisuća turista

Kad su u pitanju konkretne turističke destinacije, od novogodišnjih proslava i turista najviše su profitirali Zagreb, Opatija, Dubrovnik, Poreč i Split, a nakon domaćih gostiju, koji su u smislu odredišta najbrojniji, slijede Nijemci, Slovenci i Austrijanci, piše novinarka Jutarnjeg lista Dora Koretić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater